Isnin, 31 Disember 2012

selamat tinggal 2012!

Reaksi: 
time2 mercun bunyi sana-sini
kami sibuk dok ngeteh sama2
ye la..antara minggu2 akhir kami berdua
tak lama lagi bertiga
inn sha Allah
moga semuanya selamat

2012
salah satu kenangan yg paaaaaaling berharga bila dokter kata
"tahniah puan"

 rezeki yang tak ternilai Allah nak beri dlm rumahtangga kami
walaupun hampir 3 kali saya kehilangan 'dia'
rupanya Allah nak hadiahkan sesuatu yang lebih indah pada masa yang sesuai
sebab masa tu saya dh tak perlu PJJ dgn suami
rupanya masa mengandung kehadiran suami sggggggt penting tau
sampai sekarang, kalau sehari xgosok perut saya..mesti rasa nk merajuk
gedik x?

 masa usia anak mama 6 minggu
kini..dah 36 minggu
cuma tunggu masa nak kuar :)

dah masuk 2013, mama dan baba dah sedia menyambut kelahiranmu syg

moga kehadiran 2013 membawa 1001 kebahagiaan buat kami sekeluarga
bukannya 2012 tak bahagia tapi kalau boleh nk tiap2 tahun bahagia selalu
:)

Thank you allah for giving us an amazing 2012

Ahad, 30 Disember 2012

bila my hang tuah membebel

Reaksi: 
Semalam..on my way balik somban dr sg buloh 
saya dibebelkan sepanjang jalan 
Diam..xmo ckap..xmo membalas 
duduk dlm kereta diam2 
Sampai umah, abes baju saya dikemas masuk dalam beg..zip rapat2 
Letak tepi katil tepi beg anak 
senyum sorang2 dlm gebor
terima kasih hang tuah! 



 #bila bos nk berenti cakap ni#

Jumaat, 28 Disember 2012

menjadi pelari tak sama dengan menjadi pelarian

Reaksi: 

masalah adalah untuk dihadapi
bukan untuk ditangisi
bukan untuk dikongsi di laman sosial
bukan juga untuk meninggalkan

so,
hadapilah ia
walau sesukar mana pun
kerana saya percaya
disetiap masalah itu ada pelangi yang menanti

reward urself bukan dengan masalah
tapi dengan hikmah disebalik masalah


dear fren, everything happen for a reason :)

Khamis, 27 Disember 2012

36 vweeks already : ready to launch

Reaksi: 
malam tadi kemas2 beg anak
pas balik dr JB trus g TESCO
jumpa vendor KC umah kami
minta real quotation
ok..tenyum saja~
tapi kerja2 renovate umah kami minta mulakan awal tahun depan
so, hujung bulan 1 kami akan pindah sepenuhnya
inn sya Allah
moga Allah permudahkan urusan kami

arini genap anak saya 9 bulan dalam rahim
bila2 masa boleh kuar
baba dia sempat gosok2 perut
: assalammualaikum baby, kuar tahun baru ye :


ikut hati nk bwk byk lagi tp suami kata..cukupla tu~


 barut tradisional mak..kan mak saya tukang jahit paling hebat :)


bantal itu..opkosla kena bawak kan..penat mama jahit


ok..siap sepenuhnya..mama tgok, mama yang tak sabar


Ya Allah, permudahkanlah urusan kami



baba, miss our pillow talk smalam :)

Rabu, 26 Disember 2012

kemaruk selepas dipaksa oleh bujal la la la

Reaksi: 
kemaruk kan
sekali beli sampai 2

memula tu xberapa suka
tapi
selepas suami kata 
:no jeans after this:
terkial2 la den cari baju
nak jalan meronda sana sini malas
so..kesudahannya..on9 ajela

nasibla diri ni xberapa tinggi
sonang nk cari
ngeh2..pos pg tadi, tengahari balai suami call kate dh sampai
owh..esok la baru amek kan

 1

2

men oder saje sbb sejak peknen ni sgt2 tak kisah ngan pakaian
sememeh sana sini

err..anak mama amek mood melawo mama eh

Selasa, 25 Disember 2012

Nostalgia

Reaksi: 
singgah2 blog kekawan
main letak2 gambo paling bermakna masa kt UPM dulu
ok..sememeh je muke
saya??

ye, ingat lagi tak masa ni?
pas abes sulam pokok durian kt kebun 4
tanam.siram.tagging 
kita reramai pakat curik rambutan


aduh..xde rasa bersalah langsung
dah makan kenyang2
baru pikir "eh, tak salah ke makan rambutan curi?"

pas licin..dengan rasa agak ketakutan
 tepon skandal yang kebetulan keje kt kebun tu
skandal pada masa itu je ye..senang nk minta apa2

:awak, kami AMBIL rambutan kat kebun 4 tepi k6, minta halal eh:
dia?
tak kata apa2 cuma pesan, lain kali jgn buat lagi

kawan2 kemain suka!!

lain kali??saya tepon dia minta hantar rambutan saja
hehe..bila ada jumpa dia dlm FB
mesti dia igtkan saya tentang tragedi tu

awak, selamat pengantin baru
moga kekal ke alam syurga 
:)

Rabu, 19 Disember 2012

sedapnya~

Reaksi: 


haaaaa!
terliur tak
kan..kan..kan

abang..esok otw balik JB kite singgah Melaka nak
alahai...nak sgt2

plis..plis..plis
anak yang mahu tau
kan air kelapa elok untuk anak


#edisi balas dendam sbb arini buat BSP#

eh! tak bersalin lagi?????

Reaksi: 
alkisahnya bermula bila saya g skolah
sempena result pmr kuar tadi
ok..agak keciwa sbb byk program dh sekolah buat
tapi..tak tercapai taget
xpela..mungkin bukan rezeki

borak punya borak
PK HEM tegur saya
:awak ni dah xlama nk bersalin dah ni:

terkedu
..
..
dia perhatikan tanda2 secara fizikal
antaranya
1. perut dh mula turun ke bawah
2. hidung saya kembang&kilat
3.muka agak sembab
hahaha..part no 2 tu bila saya bgtahu suami dia gelak kuat2

err..betul ke?
sbb anak mmg suka mengeras sekarang ni
malam langsung xboleh nk tido
bawak kreta pun dah xberapa nk boleh..tersangkut kat perut

hemmm..jumaat ni nk travel agak jauh
somban-JB
harap2 xde la ape2 yg tak diingini jadi
29 disember nak masuk meeting dulu~

Ya Allah, sesungguhnya kami bertawakal kepadaMU
permudahkanlah segala urusan kami
selayaknya hanya KAU yang lebih mengetahui apa yang terbaik buat kami
amin



#mak pesan buku pink jgn tinggal, barang2 baby stanby dlm kreta#

Selasa, 18 Disember 2012

panik - volume 2

Reaksi: 
dia tak berapa nak gerak
panik sorang2
suami xde lak tu..ade frenly bola tampo ngan FRU
waa..pejam2 mata
siap2 basuh baju..siap2 masak..siap2 packing pinggan mangkuk
trus mandi..lama..sengaja lama2
anak bg respon..tapi sikit je
ahhhh..panik..panik!!!!

siap2..trus g klinik..ok, henpon tinggal kat rumah T_T
patutnya checkup ari khamis ni
sengaja ditunda sebab semalam kesukaan dok umah my MIL
cek sana sini...xpepasal kena cek gula dlm darah jugak
dgr jantung anak..laju..dup..dup..dup
misi kata sekarang ni anak dh beso..2kg ++ dah
pergerakan dia dh xberapa lasak mcm dulu
alhamdulillah..lega


pas abis checkup, dia bergerak tak henti2
nak drive pun sggggt xlarat..tendang sana sini
baba kata dia kuat tidur mcm mama dia..sengaja xmo gerak pepagi :p
aish..anak mama ni kan~

misi dh bg tanda2 bersalin
salah satu tu anak kurang bergerak, pastu turun air @ darah

errr...tunggu tahun baru ye anak..mama nk masuk kerja dulu

Ahad, 16 Disember 2012

Reaksi: 

dulu2..masa 1st trimester peknen,
saya obses sgt2 ngan UAI
masa tu saya n suami duduk asing2 lg
serdang-seremban
pas balik skolah...bukak you tube, dgr sampai lebam
akak jd tukang masak
kecah pun dgr sama
selalu doa..nak dgr UAI secara live 


semalam...haaaaaa~bila anak mama dah hujung2 3rd trimester
dpt dgr secara live kt Shah Alam
mmg UAI ni satu fenomena
satu majlis ilmu yang sangat sesak
penuh dgn umat manusia
subahanallah~mcm satu perkampungan

alhamdulillah..rezeki yang tak disangkan kan?

terima kasih cik jah&kawan cik jah
ni mesti salah cucur udang kan? hihi

Jumaat, 14 Disember 2012

Jatuh Cinta

Reaksi: 
syukur alhamdulillah
dapat gak merasa sama2 dlm majlis ilmu sebegini
selalunya dok usha cik jah je yg g sana ngan cik nina
kali ni!!!
yeay~saya n anak dapat merasa seronoknya duduk bersama2 org2 soleh
ye...soleh dan solehah

anak mama xbyk gerak
asyik mengeras je..cik jah pegang pun takut gaknya
suka duduk dlm masjid ye syg

majlis ta'lim ni aktiviti mingguan
setiap jumaat
kul 9-11 mlm
tempat : masjid muaz bin jabal atau mesranya masjid tok abu..kikiki

masa saya pergi ni, dia membahaskan tafsir surah al-baqarah
ayat 285&286
dapat lagi ilmu baru
byk lagila,,mcm hadis, cara solat yg sempurna
anak mama dgr tau~dh keluar nanti mama bg parktikal ye


next week, in shaa Allah dapat join lg
sbb my MIL nk buat kenduri
err..kne jd org kuat dapur mak..skali ngan cik jah
ok, tak lupa tukang masak siam...cik nina~hahaha
~
keseronokan duk sama2 MIL
esok!balik somban..packing barang..
pastu balik JB pulak..err, bila nk siap umahnye ek?

ok..sebut JB mcm nk lari laju2 jumpa mak&abah
ngidam mee rebus mak ekceli
ngidam nk main pasir kt pantai



nak ajak dating kt BUkit Lelayang la~anak mama temankan eh
nak pinjam moto abah..naik moto jek~xbest nek kreta dah
 


TANJUNG LANGSAT!kami datang

Khamis, 13 Disember 2012

dulu-dulu

Reaksi: 



tak tahu kenapa

saya rindukan waktu2 sebegini

^^,



masa ni suruh bujal dtg tapi dia malu kononyer
ececeh..malu la sangat kan~


Sabtu, 8 Disember 2012

imarah masjid :)

Reaksi: 

Imarah Masjid
I LOVE U Rasulullah s.a.w
Masjid Al-Taqwa, Subang


kami pergi berempat
cik jah.cik nina.mama. kak yanti
ekceli berlima sebenarnya..termasuk anak mama

satu perkongsian yang mantap 
dari umi rubiah, ustazah sarah n pierre andre
moderator die, syok sgt :)
Alhamdulillah..seorang lagi artis yang sedang belajar menjadi HAMBA ALLAH
yok kita sama2 jadi hamba ALLAH!!
~




ok, lari tajuk
we pray for ur hepinessss cikjah :)

moga2 semuanya Allah permudahkan

Khamis, 6 Disember 2012

laundry : part 1

Reaksi: 

lepas kena bebel
lepas kena bebel kesekian kalinya
(kawan sendiri yg ober risau)

bangun pagi tadi dengan semangat membuak2
nak BASUH BAJU anak!

pas suami g keje
kemas itu ini, waaaa...tiba masa jalankan misi

dalam xlarat2 ni pun ada hati nk basuh guna tangan
sila tepuk tgn untuk diri sendiri

yela..bukan baju kotor pun kan
boleh dikira mcm exercise jugak la

semput!
baru perasan baju anak banyak
wuuuuu..nak nangis~
belum lg masuk lampin, barut, stokin2 segala bagai

part 1 ni..ececececece
basuh baju je dlu
baju ngan towel baby

untuk baju je hampir 2 jam T_T
siap basuh, siap rendam ngan softener, siap perah
semenya guna tenaga mama
kalaula tahu banyak kan..tunggu baba dia ada kt umah


baju tido anak
memandangkan saya akan deliver musim2 sejuk
byk la borong baju yg lengan panjang



baju jalan2 anak

 separuh dari sarung tangan n kaki
tu pun ade yg tak basuh lagi
haih~

warna2 selamat
takut jantina yang keluar xsama dengan jangkaan dokter
jantina anak masih lagi rahsia Penciptanya :)
walaupun hati nakkkkk sgt beli gaun pink yg mabeles itu
walaupun hati nakkkkkkk sangat beli headband yang kiut miut


ok..ini saja
nak masak..suami request bawal masak masam manis
ok..MANIS, sangat suka :))



~


Part 2 : coming soon, itupun lepas balik dari umah mak mertua
nasibla ada 2 hari nk manja2 ngan mak mertua
haha

lampin n sarung bantal
jugak bantal yg akan dijemur
kekabu kan~

ada separuh lagi yg belum dibasuh
baru terasa...alahai..banyaknya beli ~


***
masa sibuk membasuh tu
bukakla radio IKIM, bukak sekuat hati ok
terkesan dengan kata2
kalau kita sangat syg kat anak, 70 kali ganda Allah sygkan hamba2nya
subahanallah~

abah saya

Reaksi: 

semalam wasap ngan abah

biasa la kan..anak abah~tak sah kalau tak bercerita

sempatla berkongsi itu&ini

abah kata

"Tamadun Rom tak dibina dalam sehari"

ye, saya faham

~

terima kasih abah!



Rabu, 5 Disember 2012

panik!

Reaksi: 
mengiring ke kiri
.
.
mengiring ke kanan 
.
.
kejut suami
 mintak picitkan badan

kaki kebas
jari2 tangan kebas
anak mama berpusing2
mungkin kaki anak ada di bahagian rusuk mama
nak termuntah pun ada
.
.
.
bangun
.
.
.
duduk
.
.
.
.
jalan-jalan

Ya Allah, permudahkanlah urusan kami

bukan sakit
tapi saya tak selesa

suami : jom baba hantar g hospital
isteri : xmo ..bukan rasa nk bersalin
(padahal bukan penah rasa pun sakit bersalin tu)

rahim saya mula beri reaksi
mengeras..ok..mengeras balik

ulu hati pedih!
amek balsem..sapu kt kaki

errrrgggghhhhhhhh

#penangan makan kangkung goreng belacan tak hengat dunia#
hangin satu badan
anak pun 'terasa' penangan angin
dia bergerak aktif mlm tu
mmg xkasi mama dia tido

waaaaahhhhhh
bangun pagi gelakkan suami
panik tak tentu hala
sampai saya tgh 'sakit' pun kena mrh sbb xmo g spital

hihi
baba..baba


anak mama dh pandai main cak2 ngan baba..tiap kali baba letak telinga kt perut mesti dia gerak2 sekuat hati..tak sabar nk lihat mama&baba ye syg

Isnin, 3 Disember 2012

sepuluh kali suka...yang sebelas kali SAKIT woooo~

Reaksi: 
 harini pepagi hari dah kuar g KK Rasah..bila sampai awal, dapatla giliran yang awal kan..masa ni saya datang untuk scan anak mama yg dah 33w...turn no 1..bangga x?hihihi..kalau cek perut, saya buat kt KD Mambau..ok, kat sana saya tak pernah amek giliran sebab yang cek saya tu dah jadi geng~datang2 trus wat checkup..bukan birokrasi tapi rezeki namanya :)
 
ini bukan dokter biasa yang melayan saya..dokter baru..so, makan masa lama sket la bila dia cek saya..BSP..HB..ANEMIA..KAKI BENGKAK..IBERET..apa2 lg la..lembut je orgnya..suka2

lepas sesi intebiu tu, dokter bawak saya g scan anak mama...waaaaa~berat anak mama dah nak cecah 2kg..kui2..berat dah~patutla mama dh tak boleh nk lasak2 sgt..untuk scan perut saja, dokter ambil masa hampir sejam lebih!!!bayangkan~punyalah lama sampai sejuk perut..dahla sejuk, gel yg dokter letak tu pun dah dekat setengah botol..banyak giler kot sebab????anak mama xreti dok diam..gulik2 sana..gulik2 sini sampai dokter pun naik fedup nak amek ukuran dia..nasibla kan~pandai anak mama nk soh mama baring lama2..hihi~lasak macam baba dia la kan~

dokter tengok kedudukan plasenta, ukur air ketuban, tgok keadaan anak mama..ye, anak dah menghala ke pintu rahim..dup..dup..dup~masa untuk berdebar2

habis2 tu, saya ingat nak buat HB kt KD Mambau tapi dokter mahu saya buat kat KK Rasah..berserah je la sebab kalau kat sini kena amek darah dalam botol..banyak wo~kalau sebelum2 ni xla sakit mana tapi buat kali yang kesebelas(special kes amek darah byk kali) sakit gile kot..misi tu ganas gila ..xpernah sebelum2 ni darah kuar sampai kena kat baju tapi kali ni siap dengan pakej bengkak n lebam~wuuuuuuu 

ok, nak mengubat tangan yang sakit, suami bawak makan capati yang mabeles kt seremban pastu baru g KD Mambau nak buat cek perut..terima kasih baba temankan saya sepenuh masa :)

Ahad, 2 Disember 2012

na di ah : sila percaya ye

Reaksi: 


kesukaan bujal tgok i naik puncak bukit tu

nadia, sila percaya..DAH TERBUKTI
aku dah naik broga lebih awal dari ko n abg ngah

siap lari tepuk2 tanga kesukaan
miahahahaha

ala...rindunya zaman2 lasak dlu
redah jeram
redah hutan
redah sungai
redah air terjun
redah gunung
redah gua
sampai bengkak2 mata tak tido
sampai bengkak2 kaki 
sampai tergolek2 tido atas jalan sbb mengantuk sgt
jumpa bujal pun kt kaki gunung tau..suwit x na di ah?

ala...rindunya
anak mama kena rasa jugak tau mcmni

~
esok kena g scan, nk tgok anak mama dh masuk 'laluan' ke belum
dokter ade suggest nak deliver awal sebab saya GDM
tapi
ala..sian anak mama..yg lain dh pandai gulik2
anak mama baru nk kuar

err..awal tahun la dokter
boleh eh request camtu?

rumah : ambil kunci

Reaksi: 

alhamdulillah
target kami untuk tahun ni tercapai
terima kasih Allah

aritu kami laki bini g SRB amek kunci


inilah ghuper kunci kami :)



teratak kami
dah berangan nk tanam pokok lidah jin..hihi


*abaikan kawan suami yg gelap itew*
dapur kami..
akhirnya hajat tercapai bila nk cari umah yg dapur terselindung dari ruang tamu
toilet untuk ruang bawah pun terpisah dari dapur
camtu jugak tempat nk letak mesin basuh
n wet kitchen kami yg letaknya di belah kanan

bahagian yg memisahkan dapur dan ruang tamu
senang..dah siap pasang tile sampai atas
tak payah pening2 nk cat dapur lg dah

ruang tamu+ruang makan

erm..tak sempat nk capture byk gambo
ruang atas..bilik..family area
yang seronoknya, rumah ni dah siap2 buatkan stor barang
tak lupa, stor kasut
mudahkan?

terima kasih  abah atas khidmat nasihat itew
jugak pada kak idar..byk bagi kami tips
yela..nk buat something tu, kena tanya org2 yg byk pengalaman
mcm abah kata, dia dulu makan garam dari anak2
 
nanti sambung balik la....

semputtttt...semputtttt
korek sampai licin simpanan laki bini
tahun depan kena pulun simpan balik 
bulat2 mata tgok file rumah

ok..kena jumpa pakar kewangan kami nampaknya ni
abah..we need ur ideassss 
kalau nk sponser boleh jugak..muahahahaha 
ok..suami tak kasi..dia malu


isnin : g kedai nk pasang plaster ceiling&KC

moga dipermudahkan segalanya
 

Khamis, 29 November 2012

my BFF

Reaksi: 




yang dapat bunga
akan menyusul saya pula dalam waktu terdekat ni
^^,

ok..xpercaya
memain saja
hihi

jijah, doakan aku dapat attend majlis ko yek
harap2 waktu tu dah sihat
boleh bawak anak mama sekali

eksaited design sticker paper bag g-jah
:)

untuk tahun baru

Reaksi: 
senyum

macamni

^_________________________________^

alhamdulillah



nak carik kotak banyak2
nak siapkan awal2 
sebab nanti kalau saya berpantang, suami pikir untuk renovate saje
 
bersemangat2
nk deko umah sendiri
nk deko ruang tamu, bilik anak, bilik sendiri, dapur, ruang santai, ruang makan
nk hias cantik2
:)
 
terima kasih Allah 
 

suke ngan design sofa die 



dah tak boleh nk belanja sesuka hati

 
 
 

Rabu, 28 November 2012

lain kali jgan MENGUMPAT

Reaksi: 
dah nak masuk tengahari

..
..
..
pergi dapur nak masak
sebab jap lagi suami balik nak makan
..
..
..
..
..
..
tgok tong sampah, ade lagi yang pecah
ye..ngumpat sorang2 dalam hati

zaaaaapppppp
nak hiris halia..hiris jari sekali
ingatkan sikit
ok..banyak darah yg kuar
waaahhh..penat tau nk kumpul darah
berlambak2 kuar
mcm xberbaloi darah yang kuar dgn kaca2 yg berderai tu


nangis dalam hati
msg suami
:maafkan mama:
teruskan masak..xmo dh ngumpat dalam hati

see?
bukan ni je rasanya..byk kali dah
masih takmo serik
waaaa~ok baba, yok mama belanja mkan pizza eh esok

mer..mer..merdeka!

Reaksi: 
330pm
paper 3 biology 
saya tanya budak : perlukan masa tambahan 10minit lg x?
saje je nk offer..bukan penah bagi pun..ON TIME 
ok..dorang eksaited lebih
xmo cikgu!!!

maka, dgn rasminya
merdekalah cikgunya dan bebudaknya
kikiki
jaga budak SBP ni lain
sgt2 hormat cikgu
moga anak mama ni cerdik juga ye nanti
insyaAllah



 tak boleh nk duduk lama sbb anak mama asyik mengeras aje

 seme lelaki kecuali saya dan anak mama mungkin :p

cute kan
beria2 die mintak helaian tambahan last minute
ghupe2nye nk tulis ini

sama2 syamim..moga awak dapat 10A+ mcm yg awak doa tiap hari ye


dah abis jaga pekse
cuti yg masih ada ni nk membersih rumah
pack barang2 nk pindah :) 
buatla ape yg patut kan
*berdebar2 sebenarnya bila due date makin dekat*
~


sangat teringin nk dapatkan cloth diapers
nak pakai part time je
time kt umah n cuti2 skolah
time kami keje je anak mama pkai pampers
suami???sangat menyokong idea isteri
cehhh~

Isnin, 26 November 2012

almari anak mama

Reaksi: 




waaaa~nak g IKEA jugak
xpe2..bulan depan suami cuti lama
alang2 nk buat lesen kt Subang
saya nak ajak cik jah g IKEA
cepatla..cepatla

brg2 anak mama byk dah


Ahad, 25 November 2012

anak dara kakak

Reaksi: 
tadi kakak msg,

arissa dh xmo pakai pampers
tiap kali nk buang air, tiap tu jugakla nak mandi sekali

hamboi2 ko kecah!!
pembersih sungguh 
saya ckp kt kakak, die dh besola
dh jd anak dara kecik

the only one anak sdare yg ada
jugak the only one cucu mak&abah buat masa ni
dan tidak untuk tahun depan..muahahaha

mcm joker la cah!

 haih..rindu pulak acik nk sakat die

 bile balik kg, acik nai die je la yg die ajak nek moto


dan paling mengejutkan
cik jai (panggilan suami) adalah bf ecah
kiki..acik cemburu ok
kalau dh ade cik jai die..jgn harap die nk ngan saya
tiap kali jumpa kreta merah, dia kata tu cik jai
 cik jai die jela yg pkai kreta merah
kalau jumpa gambo fahrin ahmad, tu la cikjai die
ok cik jai..jgn nk kembang2 idung sgt ok

kanak2 yang saya jaga sejak dari 1st day die kuar
hoooo~mestilah sayang separuh mati kan

 minggu depan nk g serdang..acik nk belikan mainan budak perempuan
bukan mainan otomen nebius die tu
aaaihhh

  bile tunjuk perut kat dia
mesti dia angkat baju, tunjuk perut jugak
pastu kembungkan perut dia
konon2 ada baby jugak mcm saya
kiki
cmana eh bila ecah 'jumpa' anak saya nanti?

Jumaat, 23 November 2012

senyum :)

Reaksi: 


mahu senyum saja


senyum


senyummmmm



senyum



senyummmm

~ok..rindukan pipi yang tak lebo~


ketagih nk buat biskut pulak
almaklumla kan..cuti pannnnjannnng
baba, yok beli mixer esok
oven dh lama tunggu nak main masak2 ngan mama
:)

dah jumpa mangsa yg akan merasa biskut saya
selain suami, opkos la bebudak ngaji itew
ngeh2