Rabu, 29 Mei 2013

ikut@tinggal

Reaksi: 
bile musyuk kate

"nak ikut x yang"

errrrr

NAKKKK
tapi tu dalam hati la
dalam hati je
tak tercakap kt mulut

pikir2 lg
FAIL DISIPLIN xsiap lg
SURAT GANTUNG tak masuk fail lg
PAPER WORK xsubmit lg
PAPER EXAM xsiap lg nk buat analisis

wehhhuuu
nak ikut g ganu tu
nk makan kopok lekor sampai buncit
sampai dah xboleh nk merajuk2 bile duami malas nk g cari
nak cari baju batik bebanyak
tapi
zahirnya, saya tak mampu
kerja menimbun

ekceli boleh buat masa naik sekolah nanti
tapi
malas nk terkejo2
pastu xde masa nk ngepam
pastu membengkak pastu sebuk call laki ngadu sakit
die ape tahu kan?
hahahaha

so, cuti ni kena pulun habis2
nasib nopa memahami
pas kenyang menyusu
bagi je mainan die nanti die main sensorang
bile bosan die panggil mama die
uu..uu..oo..oo..uu
nk ajak main sama pastu die tido
haih..rindu anak mama la


errr
sikit pesanan

buat somebody ke someone ke atau ape2 some la
yang penting kamu

saya setakat ni byk menggunakan secara alami
atau lebih lagi secara tradisional untuk penjagaan badan
 pun untuk menyusu jugak
saya hormati urusan kamu yang nk meniaga
sangat hormat dan menggalakkan
TAPI
sampai paksa2 saya tak suka
ye
saya akan guna produk awak jika saya mahu
masa tu awak tak perlu cari saya
saya yang akan cari awak
tapi buat masa ini
waktu ini
saat ini
saya masih selesa dengan cara tradisional mak saya
kalau waktu untuk bekerja ada, so masa untuk badan sendiri mesti ada kan
:)

Selasa, 28 Mei 2013

kerana mulut

Reaksi: 

sedar x??

mulut tu

tak bertulang
ringan je kalau nk bercakap
cakap ape saje
kan~
sebab tak bertulang

mulut tu

kadang2 boleh jadi penawar
ok.itu aku suka


mulut tu

kadang2 boleh jadi racun berbisa
bisaaaa sangat
ok.itu aku tak suka

siap ko mulut!

ok. sentap .

aku paling benci org yang suka mengungkit
org yang suka berkira

contoh!
dulu aku yang buat itu ini ko?
hey!aku dah buat ni..aku pun dh buat tu

sorang2 makan hati terasa tak pe
ni ramai
ramai
lebih dari satu tu kira ramai la kan

mulut kooo!
siap ko

tak aku tak nak balas
cuma aku doakan ko cepat tersedar

.sekian.


Sabtu, 25 Mei 2013

gbs

Reaksi: 

Geng Bas Sekolah

Khamis, 23 Mei 2013

aufa dh beso

Reaksi: 

Peneman dikala suami jauh dimata

:)

Selasa, 21 Mei 2013

ingat2

Reaksi: 

masa ni sebuk nk amek sijil nikah
kakakakakaka

dah setahun kawen
aufa dh de dlm peyut pun

masa ni jugak aufa 6 bulan
suami siap cakap
yang..yang..kite main tangkap2 gambo nak
dari 1 bulan ke 9 bulan


ahhhh..rindunya masa2 9 bulan yg lalu


*tgh stress sebenonye
seme dok marah2
memasing dok sebarkan aura negatif
saya? malas nk marah2
menda dh ditetapkan dan dah pun jadi kan

ahhh..xpayah dilayan
kalau layan pun saya akan marah
igt ALLAH bebanyak
ingt aufa time bangun tido
ingat bau masam die
fuhhhh~rindu anak mama

harini hari marah sedunia kot
lalalalalalalalala
nk dok bengkel la
soh budak kantin belikan yogurt

apepontabole

Reaksi: 
jam tinggal

gelang tinggal

pam tinggal

waaaa

Isnin, 20 Mei 2013

.mode cuti sekolah.

Reaksi: 
.comel kan.
#mula rindu nk balik JB#

lusa last day sekolah
sebelum 16 hari bercuti panjang
wehuuuu
seronok kan bila dengar cuti tu
TAPI
saya tak cuti pun
kena pulun buat kerja

pertamanya
layar cemerlang anak2 ting 3
kena buat kelas tambahan
sepanjang minggu
dengan teknik menjawab segala bagai
aufa kena berkampung kt sekolah  jugak la gayanya
nasib
nasib
suami ada sukan
xla bergaduh nk rebut cuti

keduanya
ops bengkel
muahahahahha
saya terjebak&ditangkap
sebab buang byk brg2 bengkel
bengkel i, suka hati i la kan
kakakakakaka
so
anak2 ting 2 yg tak lepas standart markah yg saya tetapkan
sila sinsing lengan baju, kemas bengkel i ok
nanti i belanja makan kt wazer maju tu

ketiganya
karnival pendidikan
osemmmm!
buat beso2 kot
ye, KJ yg ensem tu jd VVIP kami
sebab KJ nk dtg, kena la kan i jd MC gojes
kena design itu ini, submit paper work
oooo
time cuti sekolah i pulun ye

keempatnya
jadi full time housewife, full time breastfeed mom
untuk kamu aufa&baba
saya rela jadi supermama
 
lepas minggu pertama cuti tu
kami balik Sg Buloh pulak, rumah kuarga mertua
mmg terasa tak dapat nk tolong byk
tak boleh nk curik2 masa
sbb mmg full jadual kami laki bini
suami full time training men basikal/week
masa untuk sama2 kami bertiga pun terhad
 nk harapkan saya balik sana sendirian mmg xla kan
xreti nk drive jejauh bila berdua je ngan nopa
dapat die nk netek?
hahahaha
mana nk cekau!!~
 
lepas abis majlis kakak ipar
baru saya balik JB..seminggu...kikikiki
tu pun suami dh kena g GANU
saya balik JB ngan adik yg kebetulan rajin nk jalan2 kt KL yg sesak tu
ahh..cepatla hari itu
mahu jumpa kuarga di JB
sekejap pun jadila
sebab lepas ni mmg susah dh nk balik

hari sukan
hari jogathon
hari karnival pendidikan

fuuuuhhh~

kekuatan!

Reaksi: 
harap2
keputusan yang saya buat ni
betul&adil

bismillah
dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang

kuatkan daku!

Ahad, 19 Mei 2013

kuatnya dia tetawa!!

Reaksi: 
anak mama
bila kena agah

kikikikiki

lagi

kikikikiki

kuat beno die tawe2
tapi dengan MAMA saje
dengan BABA die xmo

muahahahaha

time tido pun sama
nak men peluk2 ngan mama saje
dengan baba die xmo

ekekeke
baba, jangan cemburu ok 
:)
esok lusa bila mama keje
die nak la tu ngan baba pulak
biasala sabtu&ahad
hari mama&nopa saje

Khamis, 16 Mei 2013

seprais.suami.terkejut

Reaksi: 
semalam

semalam

semalam

balik rumah

tu dia...

seprais lagi

terima kasih musyuk

titibe konpius

nape suami gemar beno ni bg seprais

??

HARI IBU sekali
sampai menitik ayo mato

HARI GURU sekali
sampai buncit perut den

kikiki

ape2 pun alasan
i reli appreciate it
reli love it
trillion thank&love
.syukur. 

gud luck musyuk
kayuh beskal lelaju tau sampai ganu tu
lebiu
mama&aufa doakan kejayaan abg!

 nanti kite beli beskal bukan jenis racing eh
boleh bonceng mama&aufa nanti

Rabu, 15 Mei 2013

mak.abah.duami

Reaksi: 




dikelilingi insan2 hebat sebagai guru sepanjang hayat

terima kasih mak, abah
lebiu mak&abah bebanyak

buat duami dicintai..ececececece
terima kasih atas segalanya
selamat menjadi guru yang paling terbaik buat aufa pula

teringat alasan paling teruk kasi kt cikgu

"ustazah, saya tercirit"
dasar pemalas nk baca yassin 
kan.gila nakal masa tu

selamat hari guru ustazah maimon
jasamu dikenang selalu
hihihihi

hari guru

Reaksi: 
sms masuk byk2
dari bekas2 anak murid
murid semasa
kekawan

alhamdulillah
dah 4 tahun jadi cikgu
4 tahun berkejar2 ngan waktu
osemmm!

tapi sekolah saya buat sambutan next week
sbb skang ni tgh exam kan
senyum sajala sensorang dlm kelas tu

terima kasih anak2


yeah, gigih menunggu 3/6/2013
suami kena g terengganu
isteri balik johor seminggu

waaa~seronok gila

16 mei

Reaksi: 

16 mei

untuk kamu nopa,

bukan hanya hari guru buat mama

lebih bermakna

dan 

akan terus bermakna

senyum saja

bila kamu dh beso, mama nk cerita

bio bagi baba sipu2 malu

mcm masa hari ibu tu
hehehe




 senyum macam ni
ok
muka frust
sbb tak dapat makan eskrim magnum
balik rumah mmg dilarang sama skali la kan


****

lama dah pandang kotak ekond kt ruang tamu tu
sayang, bila nk pasang ni...
uhuk3

sian nopa mama tau

Selasa, 14 Mei 2013

ngedate kami

Reaksi: 
jap2
JOHOR dapat MB baru
macam jangkaan kami
sama

tahniah datuk  khaled nordin

:)

ok, kami nk ngedate arini
pakai lawo2
aufa kasi comel2
yok baba
:)

bye2 bukit kepayang

Isnin, 13 Mei 2013

baba&aufa

Reaksi: 





terima kasih abg

for the suprise

love it..love it

antara nak dan anak.

Reaksi: 
siti, u nak pergi x camping perdana ni

errrrr

kalau u nak, i letak u jd kem komanden perempuan

errr

*****

gile ko nak tolak!!!!!!!!!!

aktiviti tiap tahun yg paling ditunggu
tiap taun xpenah miss kot
tahun lepas masa tu peknen dlm 4 bulan
masih boleh la nk lasak2
panjat sana sini


tahun ni die buat jauh sikit
nun kat pahang
??
aktiviti paling best naik gunung senyum
???
waaaa...boleh gilo wey

ingat aufa..ingat aufa
errr

**********

encik raja, kalau i bawak baby boleh x

cikgu raja senyum saja
mcm nk kasi penampo pun ade gak

hahahaha

ye
aufa&baba
mama tak tinggalkan kamu berdua
mama xjadi nk hanto aufa balik JB 
semata2 nk ikut camping tu

ye
mama kena kuat!

*nanges*

Selasa, 7 Mei 2013

anak mama tapi sukanya bila baba yang tidokan dia

Reaksi: 
warrrggghhh..nantok seh
keje menimbun
maafkan mama nopa
mama sgt bz
nk ngelon awak pun mama xberapa sempat
baba je la yg gayanya kena ngelon anak

ye
sila salahkan sekolah
nak buat karnival pendidikan beso2
kiki
gian nk buat keje sebenarnya
tapi sian nopa
bila saya bawak keje balik rumah
rumah mcm kne puting beliung jadinya
heee~anak cikgu kan

psss..masa karnival tu saya ada jemput jabatan suami
waahh..boleh la kami ngedate laki bini kt skolah
wahahahahaha
gatal!
 
 nopa&meera

comel kan dorang ni
insyaAllah tahun depan tambah lagi satu


opssss

sangat marah ni!

Reaksi: 
korang marah tak

marah tak
 
marah tak

bila tgok budak berterabur tercicir2 keluo kelas

sakit mato weeeyy

tak kisah la

ape pun skali ko

toksah la nk taksub sgt

dok jerit2

itula.inila
 
tapi hak budak dinafikan untuk dapat pendidikan
 
geram seh
 
ko tu cikgu
penjawat awam pulak tu
 
kalau rasa pemimpin kite xbetul
 
so 
kite main peranan
 
ajo budak ni ikut landasan ikut yang betul
 
bile dah beso jadi org yang TAK MUDAH LUPA
 
jadi orang yang reti BERSYUKUR
 
jadi orang yang TAK MEMECAHBELAHKAN 
 
ye
 
cakap bebanyak pun tak guna
tak berubah kerajaan tu mcm yg ko nak
mati sampai bebuih mulut pun tak naik parti yg ko suke sgt tu
plis la wey
jgn kerana taksub ko tu
tergadai masa depan anak2
sebab?
ko takmo masuk kelas
dok pang pung pang pung bangsa agama la sgt
 
poninnngggg kepala ni
dengan bengkel
dengan kerja kayu
dengan rotan kejo budak
berpoluh2 satu badan ni
 
adoooiiii
 
 
*lain kali la ye*
 malas dh nk layan ko mengumpat
sakit tingo den ni ha

Jumaat, 3 Mei 2013

i.love.johor

Reaksi: 
waaaa...sedap gile balik kampung
kumpul 10 beradik
campo kecah kurus.aufa montel.meera tinggi
kiki
tapi suami memasing kena balik selangor
lain kalila gayanya..haha

ekceli sambil tu nk blajo masak ngan mak
next week jadi tuan rumah bacaan yassin
nak masak resepi rahsia mak

waaa...doakan saya ye kekawan
pas balik keje.pas amek nopa manje
mmg kne lipat lengan baju la gayanya
nak masak untuk 20 org
gud luck mama!

aufa manje, main dengan baba dulu ye nanti


Khamis, 2 Mei 2013

petua saya : bagaimana nk meriahkan susu

Reaksi: 

bila terima kiriman email
waahhh..glemer jap

saya disablekan ruang komen
sebab?
dasar pemalas nk baca komen kan
 
ok
saya kongsikan petua yang saya guna untuk meriahkan susu badan
 petua simple je
even hampir terpengaruh nak amek suplement itewww
tapi hati masih kuat
 mahal  kot..kalau kite rajin boleh simpan budget tu
beli emas berkilo2
kikikiki

yeah ~ azam hujung tahun yg tergendala haritu
suami, sila beri izin ye

tapi saya nk ingatkan pada semua,
tak semua orang diberikan dengan susu badan yang meriah
kadang2 tu ade je yg sikit
tapi akan jadi meriah bila kita rajin
ye..kena rajin

kalau dasar pemalas nauzubillah mmg ke laut la kan
mmg anak kena minum FM la jawabnya
sian anak sebab tiap ibu mampu hasilkan susu badan sendiri


1. RAJIN PAM
ooo saya suka pam..pam nenen
kikiki
tiap 4 jam sekali
tapi bila naik keje saya agak terkejar2 nk pam
tapi target saya 1 hari di sekolah dapatkan 3 botol
dlm 150z la
sebab aufa sekali susu 3oz je dh kenyang
kat rumah, mmg bg anak direct
so, kt rumah target dapatkan 2 botol dlm 10oz
secara totalnya 1 hari 5 botol
alhamdulillah
even tercuri2 masa sbb i bukan kerja opis yg boleh goyang2 kaki kot
macam kakak saya
hahaha
tinggal budak kt bengkel..kunci siap2..g pam

yeah..i love breastpump yg i guna
i love medela

owh..lagi satu saya buat jadual untuk pam
jadual ni saya guna masa kt skolah je
kat rumah, mmg ke laut la kan
sbb aufa suka sgt nenen direct 
nk mengepam tu mmg malassss sgt

2. BYK MINUM AIR
kegemaran saya yang tak dapat minum masa peknen
AIR MILO
osem!!!
sedap gile 
waaa..nk g kantin..nk g kantin
nk soh mizi buat milo sesedap

ok2, bukan milo je sebenarnya tapi air masak
mmg kena minum bergelen2
kalau tak, time ko pam mmg kuo angin je la kan

3.BLACK SEED & HONEY
melayunya habbatus sauda dan madu
ni suami yg belikan
suami yg soh makan
alhamdulillah, meriah jugak
sampai bengkak2 breast bila bangun tido
award untuk suami : pakar pemakanan isteri yg terbaik
lebiu syg

4.BYK MAKAN SAYUR
yee..semua jenis sayur saya hentam

5. BYK DOA & USAHA sebelum TAWAKKAL
ye, kena byk2 doa
doa moga ALLAH permudahkan rezeki kita
kena usaha byk2

6. MAKAN MINYAK IKAN
ni saya amalkan masa peknen haritu
brand blackmore
mmg osem! 

err, itu je kot yang saya buat tiap hari

ok. jap lagi nk masuk kelas
nk pam dulu
ops..nk minum melo
nak makan makanan berkhasiat
jom~


last,
I LOVE BFF

#kakak pesan supaya tak terlalu bergantung dgn supplement sbb nanti jadi pemalas#