Rabu, 31 Oktober 2012

Set berpantang ibu bersalin~

Reaksi: 
syg~abg tak sihat..demam

ok..saya pergi dapur masak bubur
masak sendiri.makan sendiri

T_T
apakan daya..dia jauh
kira wakil bagi pihak suami la kan
walau perut beza2..kiki

sebenarnya nk cerita tentang set pantang
banyak dah saya sevey
kat kawan2
kat internet
kat blog orang
dan kakak saya pun suggestkan benda yg sama

so..saya pilih ini

order dari kawan kakak
harga lebih kurang RM276
insyaAllah next week dah boleh dapat

kandungan dah cecah 7 bulan
mcm kawan2 saya kata, bila dh 7 bulan, bila2 boleh bersalin
tapi
saya berdoa supaya anak saya lahir biar betul2 ckup bulan
insyaAllah
moga ALLAH perkenankan doa kami

Sekarang, cuma tunggu feedback dari kawan saya yang kat aussie
saya mintak die sevey rege breastpump
 1AU = RM3

kebetulan dia akan balik hujung tahun, so saya kirim dia la
itu pun kalau murah
kalau sama je, saya beli yg kat sini aje


antara yang ini

atau yang ini


 dua2 kawan saya ada guna
dua2 dorang kata ok

kita tunggu harga dia pulak ye
kalau kt sini, yg avent tu, dalam 500++
kalau medela pulak dlm 400++

kena sabar..kena sabar
tunggu kawan saya carikan dulu



Selasa, 30 Oktober 2012

tolong cepat sikit ye dato'

Reaksi: 
puas elak

kiri..kanan

g kursus..g seminar

siti, kami perlukan suara awak dik

err..kak kalau mengandung bleh x jadi alasan xmo jd MC

dia gelak n gelek geleng

hasilnya~

mama bercakap..anak mama guling2~

tapi

syukur alhamdulillah..saya masih larat nk bercakap n berdiri lama
terima kasih ALLAH

sekolah saya kalau buat program mesti beso2
panggil menteri luar bandar n wilayah segala bagai

sampai masuk dalam mimpi semalam..punyalah risau
nasib tak jadi mcm yg dalam mimpi
:')

~
lamanya nak tunggu suami balik
tepon pun tak boleh lama2
nak sms pun dia tak free
err..sayang, mintak dokter2 tu tips bersalin ye~

Isnin, 29 Oktober 2012

sendiri lagi~

Reaksi: 
duduk sendirian lagi

T_T

sayang..cepat2 balik ye
mama takut





Sabtu, 27 Oktober 2012

aidiladha kami :)

Reaksi: 


salam aidiladha dari kami sekeluarga

next year, insyaAllah bertambah 2 lagi cucu mak :)
moga Allah permudahkan urusan saya dan kak ipar


muka kepuasan sebab dpt g J.P.O dan mengepau isteri
kiki

Rabu, 24 Oktober 2012

pertapaan yang betul2 bertapa

Reaksi: 
kursus PBS : isnin - rabu
dapat surat : jumaat (tengahari)

lokasi : sm sains rembau, pilin
ok..dia tipu alamat tu..bukan pilin tapi hulu kundur
sannnnggggattttt jauh ok

pagi isnin yang damai,
saya gerak la dengan tenang
ikut jalan lama..jalan terus je..no belok belok
jalan jem..dari sg Gadut sampaila ke pedas
sebab??pokok tumbang tengah jalan

ok..terasa nk panggil suami jadi badang i angkat pokok tu

jam dah pkul 745pagi
masih lagi coooool~

pusing sana sini..cari balai polis
jumpa teknik pertanian, SMK sedia raja
jumpa lembu byk2
jumpa ILP
tapi tak jumpa pun signboard lokasi kami

jam?? 815pagi
tepon suami..jadi panik tetiba~
berenti petronas..jumpa budak pam
ok..die bg direction
ingatkan dekat!!!!jauh terceruk lagi dalam2

masuk jalan itu..masuk jalan ini
tepon suami..kesudahannya MENANGIS lebih baik
haha..hebatkan

jam dah pkul 900
ok..masih tak jumpa
yang jumpa kiri kanan kelapa sawit..gunung ganang..kampung kamping
waaaa..lagila laju air mata
kot2 sesat masuk kg org asli
baby dah diam je~tak gerak pun bila mama dia panik
kalau la boleh jerit2 pastu bukak tingkap kan
alasan bukak mulut luas2 sebab nk amek angin

istifar2..istifar2
moga Allah permudahkan jalan

930..sampai sekolah yang sangat dalam itu!
waaa~saya antara mereka2 yang sesat
majoriti sesat xjumpa jalan even guna GPS

tapi kami seronok
suasana kursus yang tak stress
sebab?JU kami sangat sempoiii
dia tak nak cikgu2 dia pening kepala
so, die bg kami makan byk2
hahaha~
yang majoriti cikgu lelaki..pepaham je la kan~~
buat instrumen yang silap dr segi istilah sampai habis kursus kami kena bahan
mcm budak2 sekolah kelas peralihan rasanya
:p

ok.itu je..bile balik seremban terasa..alahaiiii~nak duduk kampung :p

Rabu, 17 Oktober 2012

sabtu kami :)

Reaksi: 
apa ada dengan sabtu?

kenapa dengan sabtu?

waaa~senyum lebor2

macam ni

'_____________________________________'




yeahhhh..mak ngan abah datang lagik

suke2

goggle resepi baru

nak masak itu..nak masak ini

sebelum ni, sabtu yang lalu juga masa mak&abah dtg
saya masak byk

abis.licin.takde yang tinggal

ok.suke :)

counting2

khamis..jumaat..sabtu

kebetulan suami dpt pelepasan 

so, die cuti

suke.suke.suke
dabel suke

*nak tunjuk mak KC yg saya pilih, nk tunjuk mak warna cat yg saya berkenan*
lampu cantik yg mabeles
lukisan dinding yg comel
hiasan pokok yg merimbun
set sofa yang kiut miut
waaaa~
semuanya nak tunjuk tau
paling best
abah kate ade seprais nanti
waaa~makin kelip2 mata i

kiki

nadi cirit, ko mesti jeleskan~
haha
melaka kini bukan destinasi pilihan mak
:p

 #pasni nk culik mak metua pulak dtg sini#


*anak mama mmg tak kasi mama tdo lena dah*

Selasa, 16 Oktober 2012

anemia ~

Reaksi: 
lepas GDM, saya alami anemia
anemia sewaktu mengandung
pelik jugak sebab selera makan mmg dasyat
tapi hemoglobin masih lagi kurang

bacaan awal : 12.4
bacaan kedua : 11.2
bacaan terbaru : 9.7

waaa~nurse kata saya tak makan
berat badan pun naik sikit je
errr..anak mama ni kuat makan ye :p

prosedur mcm biasa
amek darah sebotol..pastu g lab amek keputusan
dpt result,saya jumpa DR Syazwani
lawa orgnye :)

dia terangkan itu, terangkan ini
oleh kerana saya cikgu, semua benda saya tanya
yela..risau kan sbb saya makan byk kena pantang
saya diberi 2 pilihan
1. tambah darah
dr, kalau darah suami sendiri saya mahu..tp org lain saya ta mahu~

2. ubah cara pemakanan..bykan mkan bayam..bla..bla..bla
ok, saya pilih corak pemakanan yg lebih sihat

next week, saya ada checkup lagi
moga2 Hb saya naik
insyaAllah
 



kakak saje nk menjeleskan saya
kata nk soping itu nk soping ini
uwaaaaa~napelah org mengandung tak boleh naik kapal terbang eh ('_')
hanya mampu kirim baju2 baby~
mesti oshem ok!


**tak sabo nk balik JB, cnfirm dah cuti start hari rabu**
nak bwk mak beli kain belacu~

Isnin, 15 Oktober 2012

15 0ktober

Reaksi: 


syukur alhamdulillah
saya masih berkesempatan merasai peningkatan usia

terima kasih abang untuk 1/2 jam itu
:)


terima kasih untuk keluarga, sahabat dan anak2
atas doa dan ingatan kalian
moga Allah perkenankan doa kalian semuanya 
insyaAllah




tak sabar nak balik JB next week
:p
pulak tu sekolah buat pemohonan cuti awal

yippi!

Rabu, 3 Oktober 2012

stroller

Reaksi: 

survey kat kedai
survey kat interned

waaa~harga agak jauh beza
cuma kalau on9, saya xboleh belek2 mcm kt kedai
untuk anak mama kan..nk beli yg betul2 selesa 
:)



 mula2 suka yang ni..merah yg menawan

 nk cari yang ringan dan mudah dilipat

 nak sangat yang jenis ni
maybe anak mama lebih selesa tapi agak berat
susahla kalau suami g kursus dan saya gerak berdua ngan anak

jenis kebiasaan..mcm ecah punya
agak2 bila la kan boleh pkai yg ni ek..kiki
veragan~



~rambang mata~