Khamis, 30 Jun 2011

wanita dan cantik

Reaksi: 
‎"Wanita cantik ialah:


melukis kekuatan melalui masalah

tersenyum saat tertekan

tertawa saat hati sedang menangis

tabah di saat terhina

mempersona kerana memaafkan

mengasihi tanpa balasan

bertambah kuat dalam pengharapan ilahi&doa



^_^


2,2,2

Reaksi: 



sangat sangat sangat

KECEWA
~



*bujal, bile mahu pulang*
need ur shoulder

T_T

Isnin, 27 Jun 2011

hutan & bujal

Reaksi: 
ini hutan

ini bujal

kaitan?

dia di dalam hutan

seminggu kami terputus hubungan
yang mampu saya buat

kirimkan doa supaya dia mampu hadapi semuanya

amin

*sangat menyesal x jawab call dia pagi td*

Ahad, 26 Jun 2011

tshirt

Reaksi: 



for those yang ade contact pembekal baju tshirt, 
sila sms saya ya



tQ

*mencari baju T warna merah membara

Sabtu, 25 Jun 2011

sabtu yang pack

Reaksi: 
alhamdulillah
:)

selesai untuk pencarian hari ini

kajang.usj.seri kembangan

bunyi tak banyak
tapi punye la lama gila!!!!

sampai merajuk2 ngan bujal
hanya sebab lama dok dalam kereta

haha
gila kan

next trip:
1. cari baju untuk majlis bertandang
yang ni kakak bujal ade tolong2 survey kan..terima kasih akak

2. amek barang tempahan dari utara
yang ni kakak 1 sekolah tolong oderkan..terima kasih kakak

3. cari buku : ni next month punya kerja

4. hantar borang nikah & book tok kadi
sebab nk nikah kt umah

oh duit, jatuhla kau dari langit
T_T

syukur alhamdulillah, 90% majlis saya dari hasil tulang 4 kerat yang dibanting
tak nak susahkan mak&abah lebih2
walaupun tersengguk2 nk membayar sana sini
saya puas hati
terima kasih ALLAH atas rezeki ini




ops...bujal kate
tahun ni tahun terakhir awak raya sebagai org bujang
berdebaq

Jumaat, 24 Jun 2011

Reaksi: 

rindu kamu la masyam
:'(

Khamis, 23 Jun 2011

sudah takde dialog "mana t"

Reaksi: 
semalam
masa tengok kereta dia keluar dari parking, menitik2 air mata saya
waaaa~kalah lagik
dah masuk kali ke 4 saya menangis
dan berulang kali dia kata
"kau nak sedih kenapa t? ape2 hal, call je aku"
lagi dia cakap, menitik air mata

...

lepas ni,
dah xde sapa yang akan kata " mana t?"
dah xde sape nk tolong tutup kipas bilik guru
dah xde sape nk tolong kuncikan bilik guru
dah xde sape nk tolong sainkan attendant
dah xde sape nak tolong bile kreta takleh kuar parking
dah xde sape nk tolong cek kreta saya

paling penting

dah xde sape nk ajak bergaduh

sedihnyeeeee~

buat kau yang gonjeng
:jgn lupa kami2 disini:


sms die masa nk keluar dari sekolah
: jaga diri baik2:
:jangan selalu bertekak ngan org atasan:

huhu..sebab die antara org yang selalu meng cool kan saya time2 temperature saya dah kat puncak

sila abaikan pelajar tersebut


Rabu, 22 Jun 2011

tanda2 stress dah ada :|

Reaksi: 



bile dah masuk bulan 7


wahhhhh~stressssssssssssssssssssss

hanya ade lebih kurang 12 minggu

hurm

rasa stresssssssssssssss 

~

jadi mangsa?

mestilah bujal syg..kesian die
selalu kena marah
kadang2 terpikir jugak, die ni bakal suami 
tapi
entahla

kesian kan?


bile cek jadual,

setiap minggu kat sekolah ade aktiviti

2.7 : larian 1 malaysia, 1 murid, 1 sukan
9.7 : kem jati diri kadet bomba kawasan seri kembangan
16.9 : hari anugerah cemerlang dan seperti biasa, org comel kena duduk atas pentas


waaa~bile nak balik kg ni??

Selasa, 21 Jun 2011

macam taik

Reaksi: 
DEPAN CAKAP LAIN

BELAKANG CAKAP LAIN



KAU BUKAN ORANG YANG BAIK

KAU ORANG JAHAT


!!



~takde kena mengena ngan bujal syg~

Isnin, 20 Jun 2011

misi yang perlu diteruskan

Reaksi: 
dah siap!!
tapi yang terakhir ni spesel sket
ni bekas untuk simpan gift
apa?
kena la datang kan
:)

selesai mendekorasi segala menda
ujung bulan, nk cari menda lain pulak
nak ke ceruk utara na~~~
sabaQ 
haha

peneman saya 
si botol air comel
:)




****
kawan saya tanya
ti, banyak masa ko nak wat seme ni~

saya jawab
saya kena pandai mencuri masa sendiri
satu hari : 24 jam
seminggu : 7 hari
:)
hihi

Ahad, 19 Jun 2011

doa :)

Reaksi: 
Rasulullah saw bersabda “Aku wasiatkan kepadamu hai Mu’az, jangan kamu tinggalkan bacaan setiap kali di akhir solat hendaknya kamu berdoa, ‘Allahumma a’in ni ‘ala zikrika wa syukrika wa husni ‘ibadatik’ (Ya Allah, bantulah aku untuk mengingatMu, bersyukur kepadaMu, dan beribadah dengan baik kepadaMu).” (HR Abu Daud)






p/s : bujal, sama2 kite amalkan ye :)

selesai 1 perkara

Reaksi: 

siapppp!!!!!!

lega 

:)




ni masa untuk majlis pernikahan saya
nak tahu apa isinya

datangla masa majlis nikah saya

*Ya Allah, jauhi kami dari segala maksiat dan iri hati*

Sabtu, 18 Jun 2011

gift masa nikah :)

Reaksi: 



kalau nak tahu apa isinya
datang la masa majlis nikah saya


**

penat tau mendekorasi 
sampai tertido2 atas kotak

ekekeke


okeh..2 bulan, 3 minggu & 6 hari

:)
Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kami
jauhilah kami dari segala kemungkaran
~amin~

Jumaat, 17 Jun 2011

interlok dan cikgu BM

Reaksi: 
penyelesaian bagi isu interlok

kami dah macam pekerja kilang
:

 *dalam hati dah tak tahu nk ckp ape bg org yang tak nak mengaku hakikat*

 cikgu mmg serba boleh kan?

dah tak peduli kemre




sampai bile kite perlu takut??

Rabu, 15 Jun 2011

3 bulan saje

Reaksi: 

3 bulan saja
maknanya lebih kurang 90 hari

alamak
angka dah cecah 2 nombor saja

nervous..nervous
lagi2 bila kawan2 dok tanya persiapan
hoho

saya bukak buku ceritera cinta kami
yang belum siap sepenuhnya 

1.borang nikah+pengesahan bujang+HIV test
2. kad kawen..gedik sbb tak tetap pendirian..haha

yang lain?
alhamdulillah


*malam tadi tersengguk2 DIY gift box*
tp
sangat puas hati
saya nak namakan dia
merryGOLD
hik hik

: ini jawapan yang perlu kamu tahu :

Reaksi: 
budak tak berapa comel : cik siti, nape blog cikgu x tulis dalam BI?
cik siti comel : BI?
budak tak berapa comel : bahasa inggeris la cik siti
cik siti comel : awak tgok saya ni ade rupa org new castle ke? (tersebut2 sebab kawan saya baru bagi ole2 dari sana)
budak tak berapa comel : takde..macam org industan ade lah (okeh, tipu, saja tambah2)
cik siti comel : saya tak reti nak cakap BI 

saya tinggalkan dia..dalam hati dah terasa panas..masuk dalam bilik guru, saya jumpa kawan sembang ( kebetulan, harini saya 4 masa sahaja..adela sikit masa nk bernafas)

saya ceritakan eksiden tadi..terkekek2 die..

alasan saya :

1. Saya ajar peralihan : majoriti tak tahu berbahasa melayu walaupun dah 13 tahun jadi warganegara MALAYSIA dan duduk di MALAYSIA

2. Saya ajar BAHASA MELAYU peralihan : tiap kali buat latihan, minta saya explain dalam bahasa cina/bahasa tamil..padahal saya ajar BAHASA MELAYU

3. Saya selalu belajar bahasa cina& bahasa tamil : mereka sangat suka bila saya boleh bercakap dalam bahasa mereka..siap nak datang awal sebab nak ajar saya bercakap bahasa ibunda mereka

4. Saya belek data SAP untuk peperiksaan pertengahan tahun, graf BAHASA INGGERIS lebih tinggi berbanding graf BAHASA MELAYU

bukan nak kata saya anti bahasa inggeris..malah saya galakkan anak2 saya untuk menguasai lebih daripada satu bahasa..tapi janganlah kerana terlalu mahu mengejar & mahu menguasai sampai sanggup membunuh bahasa sendiri..sampai tak nampak moleknya bahsa sendiri..sampai meletakkan bahasa sendiri kat hujung kaki...saya tak suka :(

saya tak salahkan sapa2 tapi janganlah hina kawan2 yang cuba belajar bahasa melayu sebagai orang yang kolot~ saya sangat2 kecewa..tolong ye syg..jgn sakiti hati 'dia' selagi 'dia' tak sakiti kamu


Ahad, 12 Jun 2011

bila semua tak boleh jadi 1

Reaksi: 
cerita 1 : E-day pah&dd ~

mula2 nak cerita pasal pah&dd
okeh..pertunangan yang sangat sempoi~suka :))
dan sangat suka dengan kisah cinta mereka
setelah 7 tahun..akhirnya officially mereka diikat
buat pah
tahniah..kami sayang kamu & kamu nampak sungguh comel
**
buat dd
jaga pah bebaik
moga ikatan ini di dalam restu illahi
:)amin(: 

*pengepit yang terlebih ceria*

 *frens never end*

cerita 2 : sym&moch e~day


biru yang selalu nampak lembut
buat sim dan pasangan, tahniah

*sangat kecewa bila tak dapat ke majlis mereka*

ape2 pun, semoga ikatan ini berkekalan ke jinjang pelamin

cerita 3 : noora big-day

*the bpsp team cawangan JB*

pengantin yg memang gila2
ekekeke
noora ni kawan setilam sebantal masa kat UPM
bukan saya saja, tapi satu bantal boleh share sampai 6 orang
hoho...rindu masa2 di UPM

buat noora&zul
tahniah..cepat2 la dapat baby ek..kami nk anak sedara

*konon2 nak amek berkat, mak andam soh colet kapur kat dahi memasing*
mak andam pun sama2 gila..haha

cerita 4 : shuaida&khairul wedding 

*tak sempat nk bergambo sbb pengantin lambat kuar*

buat pengantin : tahniah..semoga berkekalan ke hujung nyawa
:)

cerita 5 : faiz wedding day 

tak sempat datang sbb byk tempat di singgah

so, buat faiz
ampun&maaf
*cube untuk hadir, tapi tak dapat jugak*

ape2 pun, kami mendoakan semoga ikatan ini terus berkekalan ke syurga
insyaAllah



*sangat bz kan?*

Rabu, 8 Jun 2011

senyum saje walaupun kebocoran poket lagi ~

Reaksi: 
takde yang lebih membahagiakan


selain


membeli persiapan perkahwinan dengan mak&abah



terima kasih mak 
terima kasih abah



^_^

Jumaat, 3 Jun 2011

lagi 3 bulan saje~

Reaksi: 

*speechless*


buka buku 555

tgok senarai checklist 
okeh, byk yang dah kena potong

tgok senarai bajet
okeh, banyak yang lari

lepas ni, 
xde lagi corel, tefal, luminac, tupperware atau segala menda yang boleh membocorkan poket 


yang belum ade
:bunga pahar:

T_T

~cik siti, kawal ye nafsu membeli belah~