Rabu, 25 April 2012

badan kata YA tapi si comel mama kata TIDAK

Reaksi: 
doakan ya
si comel dlm tummy saya membesar dengan selamat

:')


Jumaat, 20 April 2012

saat berbelah bagi

Reaksi: 
astaghfirullah..astaghfirullah
Ya ALLAH, hapuskanlah kedukaan ini

tapi saya bernasib baik
ALLAH masih sayangkan saya
walaupun terkadang jauh disudut hati..persoal itu&ini
seolah tak redha akan ketetapan ALLAH
saya tak sedar..saya selalu alpa
ALLAH lebih mengetahui segalanya..melebihi akal fikiran kita

saya masih beruntung
punya ibu&bapa
yang doanya seharian untuk saya
punya suami yang kasihnya tak berbelah bagi
yang saya selalu dalam doanya..selalu dalam hatinya
punya rakan yang selalu disisi
yang selalu memberi semangat
terima kasih ALLAH atas rezeki ini
rezeki untuk berbagi rasa kasih&sayang

Ya ALLAH, Permudahkanlah urusanku
permudahkanlah urusanku..

#janganlah KAU palingkan hati ini dari mensyukuri nikmatMU#

Rabu, 18 April 2012

lots of love

Reaksi: 

semuanya saya suka
waaaa
pejam celik..pejam celik
dah masuk 7 bulan kami berstatus suami isteri
^^,

selamat yang ke tujuh bulan sayang

#bile dok jauh2..terasa kejapnye dh 7 bulan#


Ya ALLAH, peliharalah rumah tangga kami
limpahkanlah kami dengan kasih sayangMU
murahkan la kami dengan rezeki yang KAU redhai
agar kehidupan kami sentiasa dilandasanMU

Ya ALLAH, jauhi kami dari seksa azabMU dunia dan akhirat
jadikanlah hati-hati kami sentiasa mensyukuri nikmatMU

Ya Allah, jauhi la kami dari sikap cemburu, iri hati dan syak wasangka
peliharalah lidah kami dari tutur kata yang sia2

~amin~ 

Isnin, 16 April 2012

adakah ini namanya mengidam???

Reaksi: 
saya tak tahu..saya pelik
tapi saya suka!!!
huray..huray..huray

pelik : kenapa saya suka
suka : ianya perhiasan wanita..perhiasan duniawi aje :|

naaahhhh...keinginan terbaru


saya memang sangat2 teringin nk membeli cincin
walaupun hakikatnya suami dah larang byk kali

:tu cincin dh banyak..pakainye yang itu jugak:

tapi...sepertinya akan dilanggar juga kata2 itu
maafkan daku suamiku

Jumaat, 13 April 2012

nk nasi beriani dr tgn sendiri

Reaksi: 
 
saya cube ye syg msk mcm ni..ape yg penting KERJASAMA!!!!

Bahan-bahan ( 6 - 7 orang )

  • 1 kg beras basmathi, rendam 1/2 jam dan sejatkan
  • 1 tin kecil minyak sapi (ghee)
  • 1 tin susu sejat (susu cair pun ok)
  • 3 biji bawang besar, dihiris halus
  • 5 ulas bawang merah*
  • 5 ulas bawang putih*
  • 2 inci halia*(*dikisar halus)
  • 1 batang kayu manis
  • 1 kuntum bunga lawang
  • 5 kuntum bunga cengkih
  • 4 biji buah pelaga
  • 2-3 helai daun pandan, siat dan simpulkan
  • Segenggam daun ketumbar
  • Segenggam bawang goreng
  • 1/2 cawan gajus
  • 1/2 cawan kismis
  • Secubit koma-koma, direndam dalam sedikit air panas
  • 1 kiub ayam maggi
  • Garan secukup rasa
  • Air mengikut sukatan beras (boleh dilebihkan 1/2 tin susu air jika perlu) 

Cara-cara

  1. Panaskan minyak sapi dalam periuk atau kuali. Masukkan kayu manis, bunga cengkih, bunga lawang dan buah pelaga diikuti daun pandan dan bahan2 kisar tadi. Tumis hingga wangi. Masukkan gajus dan masak hingga gajus perang.
  2. Masukkan kismis. Kacau rata. Tuang air dan susu cair. Masukkan kiub ayam dan garam (secukup rasa). Biarkan mendidih.
  3. Tuang no.02 ke dalam rice cooker dan masukkan beras yg telah disejat tadi, tekan "cook". Masak hingga nasi kering. Dengan menggunakan sudu (atau chop stick) buat beberapa lubang pada nasi tadi dan tuangkan koma2. Masukkan juga daun ketumbar dan bawang goreng. Tutup tudung periuk dan biar nasi betul2 masak.
  4. Bila nasi betul2 masak, gaul nasi perlahan2 sekadar meratakan bahan2 tabur tadi dan juga jus koma2. Jgn terlebih gaul nanti nasi akan patah2. Seelok2nya gunakan chop stick.
  5. Boleh lah dihidangkan bersama lauk2 sampingan seperti dalca, ayam masak merah, paceri nanas. pencuk nanas. acar timun atau acar buah dan kurma ayam / daging atau mengikut selera masing2. 
saya dapat dari http://www.myresipi.com/top/detail/797


yeahhh..gigih x i nk masakan untuk suami i yg suke air tangan isteri :p

Isnin, 9 April 2012

kami2 in the making :)

Reaksi: 
harusssla bergambo dulu

 atas bawah : bersama kakak ipar

cik nina yg kuat gelak


pengisian die mantap
sangat bagus untuk dihadam dan dicerna

bile dihidangkan dengan luahan rasa org2 yg telah kembali ke fitrahNya
saya tertanya : adakah aku dalam landasanNya

tengok balik cara berpakaian
 cara pergaulan
cara bercakap
cara bekerja
cara saat di dalam solat
cara melayan suami

=..='

teringat kata2 DR HARLINA

:jgn sampai kite mendatangkan fitnah dlm agama kita:

nauzubillah
so, for the couples, termasuk saya
rajin2 la muhasabah diri 

mahu keseronokan dunia ataupun mahu keseronokan di dalam syurga
:)

pelanduk dua serupa

Reaksi: 
sayang 1 : sama ke yang
sayang 2 : entah

sayang 1 : meh sini kite tgok kulit sapa cerah
sayang 2 : awk kalah la

sayang 1 : meh sini kite tgok kulit muka..sapa licin
sayang 2 : eh..ni tanda org macho

sayang 1 : yok kite tgok sapa yang kiut
sayang 2 : kite ukur tinggi nak
sayang 1 : !@#$%^%^&*()
saya tak mencarut ok


muka kami sama ka??
mana2 g, ramai yg dok kata
:hampa mcm adik beradik:

haha..masuk die dah nk dekat 100 org ckp menda yg sama
dan
lagik best die kata
panjang jodoh korang ni
hihi

insyaAllah..walaupun tiada dlm hadis..tapi kami anggap kata2 dia adalah doa untuk kami
yeaaa..bukan senang bila hidup berdua ni

kalau dh seratus org ckp camtu, moga Allah memperkenankan doa mereka ^^

buat sayang 2, thanks for the doa :) 
always love u my bambam

Jumaat, 6 April 2012

ape itu rewang

Reaksi: 
hari tu cerita2 ngan budak
ye la waktu relief..beborak la bg elak bosan
cerita punya cerita
terbukak pasal kenduri sendiri

anak 1 : cikgu, rewang tu ape?
anak 2 : cikgu, rewang tu xsama mcm katering ek

walah..walah..walah
kesian budak tu
saya tak explain pepanjang

cikgu : awak balik rumah..tanya mak ek..lusa nanti kita sambung..cerita pulak ape yg awk dapat

tapi saya nk tepek kt blog
waduhhh..rindu masa2 jadi ratu 3 hari
jumaat : nikah
sabtu : berzanzi
ahad : resepsi

jom2 

 paper bag untuk lelaki

 malam berzanzi


 guru ngaji saya *abaikan budak demok itu*

 nampak tak belon kelabu tu?ok pengantin yg pasang sendiri

 cupcake *adek lelaki yg buat* kena bg upah raket badminton

 kotak buat isi cupcake

 sempat berpesbuk ngan bekas kekaseh..muahahahaha
ayat last : aku doakan kau bahagia
cheewah

 org suruhan dr melake okeh

tukang masak *terima kasih cik oman*

adek lelaki bongsu n perempuan bongsu *veragaaaan*

bakal pengantin bulan 5 ni..nk peti ais ke bang ngah?

 banner yang dicas pada harga rm 12 sekeping *bos abg ngah*

 pak anjang n pak cik *baju sponser dr Batam ok*

 mak long * abaikan budak demok itu juge*

rindu kt kg :(


bakal kakak ipar



lagi rindu budak demok ini *kena paksa pakai pink pun die rela*