Rabu, 27 April 2011

gerai cik siti

Reaksi: 

mari
serbu GERAI CIK SITI
no 67



jumpa sabtu ini ye ~





D.I.Y : terpaksa dihentikan kerana komitmen kerja hakiki lagi penting

Selasa, 26 April 2011

Reaksi: 







PENAT 

Isnin, 25 April 2011

speechless

Reaksi: 
.
.
.
Syukur Ya Allah
.
.
.
Alhamdulillah
.


peliharalah hambaMU ini dari segala kemungkaran



Sabtu, 23 April 2011

haruskah?

Reaksi: 



agak2 sempat tak??


hahahahaha
janji hati tak sakit

lebih senang, lebih selesa, sama2 opsyen

sama2 paham

uish..sempat kah?


jawapan : saya pikirkan dulu ye ~

Jumaat, 22 April 2011

woooooooooonderful~

Reaksi: 


thanks for being the wonderful part in my life
~

Rabu, 20 April 2011

._.

Reaksi: 
harini hari RABU

esok hari KHAMIS

lusa hari JUMAAT


..
..
..

nak senyum boleh??

macam ni 

^________________________^



"aku rindu kt JAM ko la"

Selasa, 19 April 2011

pre wed

Reaksi: 
NO!


mmg awal2, saya xmahu pre-wed

tp
semalam kakak saya bg idea




so
saya mahu

pre wed yg bukan berdua
tapi





RAMAI2
yeah..ade kakak, adik, adik, abg, ecah dan paling penting



ade



B2B



jgn mula fikir bukan2 okeh

:)

Isnin, 18 April 2011

ke te ru ja an

Reaksi: 
sangat teruja dengan hasilnya


g print tp dlm kuantiti yg kecil sbb nk tunjuk kt kakak

yeah..puas hati
even agak keletihan dan kepenatan hari ini


&



kalau ditunjuk terang-terangan dah tak seprais la kan
:))

Ahad, 17 April 2011

bagaikan ke ladang gandum

Reaksi: 
yeay~
akhirnye..idea dtg mencurah2
DIY paper bag :))

yeah..mulakan hari ini


 : xperlu modal yg besar  :

BIG thanks to kak siti fadzlin a.k.a cikgu fadzlin

bak kate die, siti u kan cikgu seni..jgn sia2kan bakat tau..ekekeke

~


esok sebelum masuk kerja : mahu print TAG terima kasih dan pelekat kat BEG :))
syukur alhamdulillah ade tempat yg murah untuk diprint :))
i love seri serdang

Sabtu, 16 April 2011

sms yang buat mata jadi kuyu

Reaksi: 
kanda, nk g Kuala Kangsar mencari sesuatu

owh.bile nak g?

cuti 1 mei..mahu?

erm..jap2 nk tgok jadual

dalam hati dah berdebar

dinda, kanda kena lapor diri kat teluk kemang 25.4.2011, ade program sampai 7.5.2011

*mata dah berair, dah la skang tengah kursus selama 1 bulan, balik rehat kt umah 3 hari dah kena g lagi T_T*

xpe la, dinda g sendiri

*dah nk menangis ni*

jangan, kite buat sama2

xnak

..
..
..
..
..
..

cmano ni..lg 5 bulan je
banyak menda xsetel lg


RISAUUUUUUUUUU

Jumaat, 15 April 2011

belum masanya lagi

Reaksi: 

belum tiba masanya lagi

untuk saya kenalkan dia

..

Rabu, 13 April 2011

huru dan hara

Reaksi: 
mula2 kampung kami aman damai



namun setelah adanya huru dan hara
maka
kampung kami pun huru hara

*sakit kepala*



keikhlasan datangnya dari hati
tak boleh dinilai
tak boleh diukur
apatah lagi dipaksa



Isnin, 11 April 2011

:: official checklist ::

Reaksi: 
::terlalu penting::
tarikh nikah, bertandang : done
kursus kawen : masih lagi bertangguh..hehe alasan saje sibuk ~
borang segala bagai : cuti bulan 6 akan disiapkan segera mungkin
kad kawen : walk in

::sangat penting::
baju nikah lelaki dan wanita : done


hantaran dari saya
~cincin ikatan janji : walk in
~baju serasi bersama : done
~perfume : done
~kasut : done
~terjemahan kitab suci : done
~wallet : walk in
~jam : done

hantaran dari si dia
~cincin + gelang + rantai : done
~baju serasi bersama : done
~perfume : done
~kasut + handbag : done
~buku : walk in tp dah berkenan yg 1 : sangat bagus untuk santapan rohani
~wallet : walk in
~alat2 solat : done
~alat2 solek : walk in
~jam : done

khemah : mak uruskan
makanan dan minuman segala bagai : mak uruskan
baju keluarga : walk in , Jalan Tar
baju kendarat : walk in, Jalan Tar
bunga kristal untuk kendarat : walk in
cadar : walk in, SOGO
kasut nikah : walk in
langsir dan hiasan bilik tido : walk in tp mak nk uruskan
bunga pahar : xpikir lg :|

::penting juga::
andaman : walk in
pelamin mini untuk nikah : DIY dari kakak : konsep ~teruja~haha
official photographer : done
bunga untuk di bilik : walk in..DIY dr kakak
bunga tangan : walk in..DIY dr kakak
bag : walk in berdasarkan tema :))
isi segala bagai beg : walk in..separuh dah siap :))
door gift : DIY juge ~cari sampai ke kuala kangsar T_T
homemade chocolate : DIY bersama kakak : mata panda :
kompang : mak uruskan
bunting : abang ngah uruskan
dejay : kawan abg ngah dah di reserve
bunga manggar : DIY dr kakak

::penting::
set perabot untuk rumah baru : half-half : kalau nk penuh SEMPUT weh
honeymoon place :walk in :))
spa : dah isi form awal2 sebab nk diskaun :))
tag terima kasih : done 
penunjuk arah : done :tinggal cari mangsa untuk letak
senarai jemputan : kena berbincang dengan keluarga



::hurm..setakat ni, ini saja yang terlintas..segala penambahan akan diupdate kelak~fengsan::

Sabtu, 9 April 2011

dua jiwa yang berbeza

Reaksi: 


perbezaan demi perbezaan
.
inikah yang dinamakan permainan hati

dingin dalam pertuturan
dingin dalam bicara
segalanya dingin
~sila layan lagu diatas~
.
bila bersama, hanya satu suara petah berbicara
bila tersedar, sepi mula menguasai ruang 
dan
segalanya ditolak tanpa mengira soal hati
rajuk kini menjadi teman setia 
walaupun akhinya rajuk hilang sendiri tanpa dipujuk

mungkin terlalu banyak beralah

keliru..keliru
inikah permulaan kepada sebuah kehidupan baru??
atau 
pengakhiran kepada sebuah ceritera lama
.

makin lama, ruang dihati kamu untuk saya mungkin dah makin mengecil
agaknya 
~
awak, saya tak minta lebih
cuma
berilah saya masa




adakah cerita2 momok akan benar2 berlaku??

Khamis, 7 April 2011

masa untuk berkebun :))

Reaksi: 












untuk seme anak2 cikgu
thanks a lot
..
mmg penat gile2

paling tak boleh lupa,saya dikejar katak..ha3
mmg nakal ek kamu membuli cikgu
bile ngan dorang, stress+penat hilang 
biarlah ape org kate,
yang penting kami hepi 
:))

Rabu, 6 April 2011

Reaksi: 
warrrggghhhhhhhhhhhh!!!!!!!




:adinda siti, nanti tambah lg 6 masa ye:

saya terkedu
.
.

bukan nk merungut
tapi
bukan opsyen saya

saya tak suka 

tak suka bila jd bidan terjun

hanya kerana

:budak2 peralihan takut ngan adinda:

saya tak kisah ajar peralihan
~
tapi

kalau disuruh mengajar bukan opsyen, saya tak suka



~
*saya nak balik jumpe mak T_T, hanya dia tempat saya mengadu*

Ahad, 3 April 2011

geng Bas Sekolah

Reaksi: 
Alhamdulillah
selesai sudah program PERKASA

sangat seronok bile masing2 puas hati
selaku tenaga penganjur
:apa2 kesilapan, kami menyusun 10 jari:


jom layan gambar2, bile cikgu2 masuk hutan

 apa yg penting KERJASAMA

 epol & the gang 


barisan yg bersemangat 

margastua entry  

geng GBS




:kawan2, terima kasih atas sokongan:

Sabtu, 2 April 2011

kosong

Reaksi: 
"Seseorang yang sedang berduka tidak sepatutnya dihalang dari menangis kerana bila individu itu sedang melalui satu tempoh yang sukar, perkara yang terbaik bagi mereka yang ingin membantu adalah membiarkan kesedihan itu berlalu dengan sendirinya"

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
saya sedang alaminya
sangat2 tertekan
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
benar kata mak
:saya sedang diuji:










**








org yang berduka akan melalui empat fasa kesedihan - penafian, kemarahan, kemurungan dan akhirnya penerimaan


"Janganlah cuba menenangkan dengan mengatakan 'luka itu boleh sembuh dengan masa' sebaliknya dengarlah apa keluhannya dan nyatakan yang anda faham dan ingin berkongsi duka itu.






..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
Cabaran itu akan sentiasa hadir. Dan itulah gunanya kita, manusia yang dikurniakan akal untuk berfikir. Namun harus diingat, kata Hamka, hujung akal adalah pangkal agama. Akal ini ada hadnya.














*saya sangat sedih*