Isnin, 31 Mei 2010

cuti oooo cuti : edisi jula juli bintang 7

Reaksi: 


sebelum kejadian :

men msg ngan linda
gelak2
dah bgtau nak balik kg 6.6.2010


pastu trus g skolah

dapat berita
"siti, u kena kem akademik ye"

trus terdiam
oooohhhhh...ok~sukenyer
hehehehehehe
senyum sepanjang hari macam uncle ni :D



selepas kejadian:

saya balik kg 10.06.2010
fullstop
jgn tanye lagik
nanti saya lempang

mahu ke seremban T_T

Sabtu, 29 Mei 2010

trip to tg karang

Reaksi: 


kami bertiga..1 dah lepas...yg 2 lg??


tahniah
suhana salmy shamsuri

moga ikatan yang dibina ini akan berkekalan dan berjangkit pada saya
~

lokasi : tanjung karang, selangor

Khamis, 27 Mei 2010

cik albab

Reaksi: 


sedih
nk lepaskan cik albab

sebab die kene g sg buloh
g servis
bg mantap sket
next week nk balik joho dah
hip hip hoooraaay

rindu mak saye
rindu abah saye
rindu seme skali
paling paling paling rindu
buai blakang umah


syyiiioook~
hayun laju2
pastu jerit kuat2
mane anak raje yang nk kawen ngan akuuuuu





ini kah?















ini pon boleh tahan jugak...dinda kan setia wahai kanda

Rabu, 26 Mei 2010

panas

Reaksi: 
bukan merungut pasal cuaca











bukan














bukan









bukan


































tapi suhu
suhu dunia?
bukan

bukan

















bukan











tapi





















ape yg ada di dalam..

dalam ape???

ntah

Selasa, 25 Mei 2010

doa saya

Reaksi: 


Pada semua student SMKSS sesi petang,
hari ni bermula perjuangan awak semua

Selamat Menduduki Peperiksaan Pertengahan Tahun
cikgu doakan yang terbaik dan baik-baik saja



pada 2 SABAR yang tercinta,
jawab soalan dengan hati2
ingat,
7.7.2010
cikgu dating ngan parent kamu..insyaAllah
so
jgn sampai ade yg gagal
paling penting
jangan meniru
~
bagi 2 RASIONAL yg manja
soalan KH kamu, saya yg buat...pada saya biasa-biasa saja
kalau ade yg dapat C
ehem-ehem...paham2 la yek
Ng Jack Ho, Taneshwaran dan Aina, Fadlin dan Ilya
kekalkan prestasi cemerlang kamu
yang lain pon cemerlang juga jika kamu gandakan lg usaha
Abu dan Ali, jgn kuat main

Good Luck!!!
cikgu halalkan seme ilmu yg cikgu beri
dan
semoga semuanya berjaya dengan cemerlang

Isnin, 24 Mei 2010

obses: oh..saya bukan PENAGIH

Reaksi: 
:adeh..terasa nk angkat kaki cari ini jus:


ape kena ntah sebulan dua ni
saya sangat suka makan mangga
ops
bukan mangga masam yg org mengandung suka
(ei, saya masih anak dara la)

tp
mangga yang dah masak dan dah dijadikan jussss
mcm gambo diatas
~perrhhhhh~

kisahnye
seorang kawan kenalkan saya dengan en jus mangga
pastu smpai skang, xboleh lupa
mesti nk minum mangga
dah jatuh cinta
dah rindu-rinduan
dah sayang-sayang
macam bola2 api

saya pelik gak...die letak dadah ke dlm air mangga 2?
aiyak

kerabu mangga?xla sebab agak masam...xxxxmanis macam en jus mangga


tadi di bilik guru :

siti manje:siti jom g kantin

siti cun : tak la kak, tak rasa lapo

siti manje : minum jek

siti cun : tak mo la kak. saye bawak air masak (tunjuk botol gedabak)

siti manje : air mangga, tak nak ke

alahai....menggigil lutut niiiiiiii~last2, trus capai beg, tutup buku dan ke kantin....en manggaaaaaa~i lap u

Sabtu, 22 Mei 2010

kawen-kawen

Reaksi: 
:siapakah jejaka disebelah pengantin itu, mintak no tepon boleh?wakakaka:

dah nak dekat cuti sekolah ni
byk invitation perkahwinan yg saya dapat

..

salah satu dari mereka ialah xrumet saya
kak G
weee~dah nak kawen dah
teringat lagik zaman2 gonjeng kami sebilik

pada kekawan, kekawan dan kekawan
SELAMAT PENGANTIN BARU

semoga ikatan yang bakal dibina ini
mendapat keredhaan
serta
berkekalan ke akhir hayat
mana yang sempat
saya akan hadir ya~
insyaAllah

saya??
nanti2 la
mahu membujang lagi
=)



SHERK : muka hijau, badan bulat, telinga panjang :

Reaksi: 

Alamanda
(waktu tontonan dirahsiakan)

asalnya mahu tgok robin hood
sebab cerita gasak2
(dush..dush..aiyakkkk)

tapi terpandangkan poster SHERK
jejaka bulat, berwarna HIJAU dan mempunyai isteri yang cantik matanya
hati tertarik
bile tgok gambo anak2 sherk..ala~cumel gile

..
trus g kaunter
bli tiket
xde dakwa dakwi lagik
..

kesimpulan dari kaca mata saya
~hargailah dan bersyukur dengan kurniaan ALLAH disekeliling kita
kerana??
DIA lebih mengerti dari pengertian kita

selamat menonton dan selamat beramal~ renung2 kan lah


Khamis, 20 Mei 2010

.........

Reaksi: 


dariNya kita datang
kepadaNya jua kita kembali
..
...

Al Fatihah
semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 soleh
amin


berita yang baru saya terima tadi
buat saya betul2 terkejut
semoga keluarganya menerima dengan hati yang redha
Allah lebih menyayanginya

Selasa, 18 Mei 2010

gelora dalam hati tak siapa yang tahu : eiiiiyek macam lagu lizawati..........sape lizawati???

Reaksi: 
dorang suka bila saya ajar mereka membaca

ingat lagik x tragedi kolam?

pendekar saya

spending time together

.chong fu hao.

.yeee~men sorok2.

come..come..join us

.my sweet KRS group.
..
entah kenapa
harini saya teringatkan mereka
saya layan gambar2 lama

betul kata pepatah
bila dah takde depan mata baru kita tahu erti kehilangan
erk..hilang ke..
bukan
cume berjauhan
kenangan ngan mereka masih saya simpan
hehe
(jiwang la plak)
.my sayang.love this girl

.kembar yang selalu buat saya mahu gelak.

tapi..mesti ada yang tertanya..knape semua lelaki??hehe...dulu saya mengajar semua lelaki..1 kelas je yg ade pompuan ..2 pon dlm 6 org jek..hehehe..dorang lasak tp tak pernah teeeettttttt~




i'll always miss u
=)

Ahad, 16 Mei 2010

together forever:edisi cerita sherk di KUALA LUMPUR

Reaksi: 
.macam aiskrim blueberry.

..
benar kata orang
tak kenal maka tak cinta
bile dah kenal
terlalu cinta cinta
..


.kekonon tersipu malu.padahal takut.tp kena gelak ngan zepah n dd

.3 of us sharing d hepiness together.

.ngee~pose istimewa kami.

.love both of them.muah.


.peaceee~pemanis dari naza.kenyang gegila bukan gorila

.terpaksa dan memaksa.saya memang pandai bergambar..okeh.

.DNA mixer.seme muntah kecuali saya.hebat kannnn


.sweet mcm lolipop.jeritannye sangat2 seronok didengari yek?.


.saya dan kekawan.
malas nak cakap banyak
kami hepi sesama
paling best bile nek kete yang boleh sesuka hati melanggar sesapa yang kita mahu
(kan best kalau cik albab saya boleh buat cam 2 tanpa kesan CALAR)
cayalah
.

.pose istimewa dd buat zaifah.cumel kah?.


lokasi : BTS, KL

tQ my frenz..sweeti_sweeti

Sabtu, 15 Mei 2010

::kini kau tahu:edisi imbas kembali::

Reaksi: 
ni bukan kisah saya sudah jadi cikgu
tapi kisah saya dan guru-guru saya

jom flash back zaman kiut miut dulu...zasssss~

mase f1:
zaman dahulu kala ni, saya biasa2 jek
masih skema..pakaian pun ikut standart
kelas 1KP1 (kelas pertama tau)
xsuka buat bising
dok diam2 kat blakang
masa ni jadi kawan baik ngan LINDA (bkan linda mat topo)
yang lain xmasuk campur sgt~
pastu suke bebeno bg cerita2 hantu kat SHIBA n WARDAH
teringat sgt2 kat cikgu RASHIDAH...(garang wooo..buku penah kena lempar sebab xsiap keje math die)
dari jauh bile nampak die, mesti nak angkat kain lariiiiii!!!!

mase f2:
zaman ni agak keanakremajaan skit
dah pandai bawak cermin g skolah
dah pandai bwak bedak mase 2 pakai bedak yang 4 segi gambo pompuan jepun..sweet jek
alasan nk pakai pas solat zohor n asar
mase ni klik dah ramai
SHIBA.HUDA.JAH.AREDA. ++++
mulut sangat becok
tapi skema la jugak
bile dah final exam, dok meniru satu kelas
bile kena tangkap~~~haaaa..padan muka
cikgu JAMIAAH..ingat lagik kat form teacher ni =)
pening gaknyer layan karenah kami

mase f3 :
dah otai sket
masih di kelas 3KP1(1st tau)
pakai kain skolah agak senteng
tp masih tutup kaki lagik
tudung dah ala2 siti nurhaliza
saya pelopor tudung siti yng singkat 2 rupenye
baju pon senteng(slalu kne marah ngan mak)
stokin belang2
kasut mesti putih
pas 2 selalu kuar skolah ngan linda (ponteng secara rasmi ye...ikut pagar depan)
sbb nk g masai..beli jam..g mkan megi..mcm2 lagik la
bile tusyen kg
dok tido sampai leleh air liur
sempat men cuit2 tiang
sempat sorokkan moto asrul aswad
sempat makan dalam bengkel
sempat lari dari makmal ke kelas sebab nk cop no 1 sampai kelas pastu kawan2 kena kentut..caiiit~
sempat gelak2 kan org kuat2
sempat panjat pagar blakang blok E
dan
mase ni rase 3KP1 bising sebab ade kami
budak2 lelaki pun selalu kena jerit..sangat kesian kan
ekekekeke...otai kelas tau..ampun cikgu RUBIAH (guru kelas kami yg best)

mase f4:
dapat kelas 4 sains 2 (padan muka,, mase PMR jawab main2)
group dah pecah..tp still same2 ngan linda (BFF ok)
dalam kelas fizik slalu rosakkan meja..men terminator...eh termometer
sampai kena warning ngan cikgu..kelas kimia pun same, penah letopkan tabung uji
gado2 sal politik sekolah?? ngan FAISAL sebab bapak die ni polis
pastu kelas biologi ngan cikgu ZUBAIDAH..(skang dah jd PK KOKO)
selalu gak la jeling2 die..bulat2 kan mata kat dia..
die garang tp best=)
mase math tambahan selalu curik2 tgok jawapan lai loi sing
mase 2 cikgunye cikgu LIM CHOR LAN=) sweet jek~

masa f5:
tersangat otai
nakal..bising..becok
ingat lagik kat cikgu AHMAD SAIFUL
our math mod teacher
sampai die kenal sape kami..
mase ni geng2 ngan yuszana, nurul huda..(linda masih ada)
ahahaha..selalu makan dalam kelas
join nyanyian lagu patriotik skolah
join nasyid
g pertandingan rekacipta sempat lagik ngorat dak majidie...nizam namanya
bile dh nak dekat SPM
baru slow
tunjuk baik..nak exam nyer pasal~

mase f6:
mase ni saya dah paling senior la konon
7 tahun kat sekolah yg sama
SMK DATO PENGGAWA TIMUR
pegang jawatan naib presiden PERTINA
kecoh gak la~
paling syioook bile join dikir barat..jadi tukang karut
ekekeke...habis mengarut2 dibuatnyer
teringat kat cikgu NORDILAILA ROSLAN
our economi teacher..kalo die takde, saye take over kelas
ajar budak2 kelas ekonomi sebab saya suke gile2 tahap gaban kat subjek ni
haaa~~terkebil2 imran n jaizan
dari situ la mulanya saya minat nak jadi cikgu..cik ghuuuu okeh


Buat semua insan yang pernah mengajar saya..SELAMAT HARI GURU..jasa, pengorbanan, penat lelah kamu rasanya tak terbalas sehingga kini.. terima kasih CIKGU
..
..
xde gambo untuk entri kali ini kerana terlalu rindu mengenangkan kenangan2 lama

..
..
saya RINDU pada uniform sekolah saya
T_________________T

Ahad, 9 Mei 2010

sudah JATUH CINTA

Reaksi: 
semalam
hari minggu yang betul2 minggu pada saya
hari minggu yang ditunggu2
..
..
sebab??
..
..
hari minggu semalam
saya dapat duduk dirumah sepenuh waktu
makan
tido
tgok tv
masak
mengemas
membasuh
lipat baju
dating ngan cik albab selama 2 jam
(luar dan dalam aku basuh kau)

tido dan makan lagik

urrrggghhhh
seronoknya

dup dap dup dap
tp
saya rindukannya
sangat rindukannya
bile tak dapat jumpa seminggu
rasa nk demam pun ada
bila terbayang wajahnya
perrrgh
~..~

hek eleh...jiwang seh

bukan
bukan seperti imaginasi kamoooo



















tapi
ini DIA


roti telur ngan kari kambing

ada sapa2 mahu blanja saya makan CINTA BARU saya??
(gadis ini kuat makan..awasss)

Jumaat, 7 Mei 2010

pot luck

Reaksi: 
mule2 saya tak tahu pot luck 2 ape
saya tertanye2 jgak la
..
..
..
..
..
..
..
...
....
.....
..........
..............
..................
........................
dah lame
dah hampir2 jadi otai,
bila muka sudah belang-belang
saya pon join skali
syioooook

tadi kat skolah
ade wat pot luck lagik
nyum2
thanks ye akak2
sangat meriah
~
~
~~~
~~~~
~~~~~~
seumo 25 tahun
ni kali pertama makan laksa kelantan

waaahhhhh~
sangat sedap
nyum3

saya makan 3 pinggan
(syyyyy~akak2 kat skolah tak tahu)

minum air oren
dan kek pisang
tak ketinggalan pisang goreng
masih sihat kaaaaaaaan?

Khamis, 6 Mei 2010

stoppppppp!!!

Reaksi: 
.berhentilah menjadi pendosa.
..
..

wahhhh
tersentap gak baca 3 patah perkataan ni
..
bukan..saya bukan tujukan untuk siapa2..sebaliknya untuk diri sendiri
(psssttttttt~ade udang galah disebalik mee bandung)
sape makan mangga dialah rasa masam manis nya
~

hey kamu, dok berlari macam org hilang akal knape
berpeluh2..bau busuk

hey kamu, dok terhendap-hendap macam pencuri knape
macam penyamun

hey kamu, tersengih2 bangga bila melawan org tua knape
macam kurang diajar

hey kamu, bangga mendedahkan aurat knape
macam org kurang agama
(ape taknyer, waktu agama kuat ponteng)

hey kamu..hey kamu

.setiap patah perkataan itu adalah doa.nokhtah.

~renung2 kanlah dan selamat beramal~

~tak mati dek keji~

Ahad, 2 Mei 2010

terapi

Reaksi: 
tadi
jalan sesak gile
nasib baik drive dalam keadaan waras

smalam
hepi sungguh2
jumpe mak.abah.adik2.nyai.
jumpe lalink2 ~miji,pau,dila,mekda~
makan ABC yang sgt meletop
sampai perut nk meletop
pastu
drive kete sensorang sampai umah kul 10mlm


esok
mahu kerja
mahu kerja
mahu kerja

::mahu CRK boleh??::