Isnin, 28 Februari 2011

rumah lari atau lari rumah

Reaksi: 
saya tahu kamu buka blog saya
.
.
saya tahu kamu ikut blog saya
.
.
pesan saya
.
.
hargaila ibu dan ayah kamu selagi mereka masih hidup
hargailah kesakitan ibu kamu ketika saat melahirkan kamu
.
.
.
syurga terletak di bawah telapak kaki ibu




mode : sangat kecewa, sangat sedih, sangat marah

Ahad, 27 Februari 2011

tolak tambah

Reaksi: 







tetibe rasa berbelah bahagi
antara A dan B




haih

..

Jumaat, 25 Februari 2011

jagoan yang awesome!~

Reaksi: 
hari 2, saya kena bawak budak2 main ping pong peringkat MSSS
mmg superb! 
dari shah alam kami gerak 3 kereta
1. saya
2. ustad
3. darwis
1st time drive dlm muatan yang penuh

perjalanan yang sungguh PANJANGGGGGG
tapi seronok
sebab
kami tak terlalu terikat ngan jadual permainan

siap boleh jenjalan tau
xcaye, jom zasssss ~

aksi super perasan comel 

tempat kami berjimba


jagoan petaling perdana 

 kamu mmg awesome! jagoan yg buat saya tak kelip mata..haha


drebar paling HOT!

hasilnya, daerah saya dapat 2 EMAS, 2 PERAK dan 2 GANGSA
johan keseluruhan pulak dapat kat daerah KLANG


newborn :) superb~inilah jagoan sebenar..hik3


Ahad, 20 Februari 2011

lagu punye penangan

Reaksi: 



saya belek2 utube
sebab nak tgok cara buat muffin yg gebu

tetibe terbuka lagu ni


waaaa~

ade nostalgia tau
masa zaman2 sekolah
..
..
bile dengar2 balik
saya kerut dahi..kenapala dulu aku sesengal ni..muahaha
:)


di antara kita, mengapa ada dia

lalalalalalala~

~cik bluberry, ko tahu kan lagu ni untuk sape~

Sabtu, 19 Februari 2011

thanks matno

Reaksi: 

mood untuk study 
..
haip!jgn ajak saya dating :)

~
alkisahnye

semalam yang sangat penat sbb kena g Klang
terasa kecut perut
.
mcm nk terkucil pun ade juga
.
.
.
lori ade kiri dan kanan
kereta penuh depan dan belakang
kaki menggigil2..huwaaaaa~
.
.
.
.
dapat tajuk assignment : pasal kunci :

kau kunci cintaku di dalam hatimu 

muahaha 


.....


thanks to matno sebab bg folder yg boleh tolong saye sgt2
:)

D.I.Y

Reaksi: 
D.I.Y

D.I.Y

D.I.Y

Rabu, 16 Februari 2011

alahai hari khamis

Reaksi: 



tak mahu ckp banyak
hanya mahu sekadar memperingati
tapi
apa yang terjadi semenjak dua menjak ini
buat saya banyak berfikir

wujud lagikah manusia seumpama ini?

:
“Sesungguhnya di dalam diri manusia ada seketul daging, apabila ia baik maka baiklah seluruh anggota badannya dana apabila ia rosak maka rosaklah seluruh anggota badannya. Daging yang dimaksudkan itu ialah hati.”

“Hai orang-orang mukmin, jika kamu menolong (agama) Allah, niscaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu.”
Surah Muhammad;7

::

Wallahu’alam

Isnin, 14 Februari 2011

kelas PATS ~ lalalala

Reaksi: 

untuk kelas PATS,
saya pilih Sidek, Hanif, Sarmilan, Nazrul n Man Chun

ni latihan untuk dorang
buat unjuran ortografik

:

Tarikh : 16 Feb 2011
Masa  : 12 - 1 pm
Tempat : 6 Kreatif A

:

~~~~

Reaksi: 



aku bagai seorang pendatang
kesempadan yang megasingkan
sedang dulu di sini aku, bermesra denganmu

kedatangan tiada sambutan
dan senyuman tiada balasan
langkah kaki sampai di sini terhenti

ku mencari kembali pohon hijau nan rendang 
di situ la kita berteduh
dan sungainya bertali arus air mengalir
bagaikan takkan berakhir
dijadikan perlambangan  
tandanya setianya percintaan dua insan

perjalanan di tanah gersang
tanpa sungai dan pohon rendang
kau dan aku demikian diibaratkan


saya mmg tengah sedih..sedih sangat

:((

kesedihan yang menjadikan saya seorang yang unmotivated
tp
saya tak boleh berterusan macam ni
:dunia terlalu hina untuk ditangisi:


Sabtu, 12 Februari 2011

selamat pengantin baru kak rini :)

Reaksi: 
hari ni saya berjalan non stop
pas meeting PIBG dan hari anugerah kecemerlangan
saya g IJOK pulak
kawan kawen
:)

pas balik dari IJOK, 
saya g Taman Perdana Cheras

pastu, tgok MU lwan Man City lak kat serdang
hoho
0_0

*seperti biasa..posing sebelum bersama pengantin* 




Selamat Pengantin Baru kak Rini
semoga berkekalan ke hujung nyawa

:)

~amek bau ~

not in my mood

Reaksi: 
sakit hati


waaaaahhhhh!



Isnin, 7 Februari 2011

Reaksi: 


sekadar hiasan

saya suka main pasir
..
..

minggu depan saya dah mula masuk kebun

wowowiwi
macamane la agaknye anak2 nak gaul baja organik ek
:))

tadi wat kerja2 bersihkan tapak, hurmmmm~
takpe, minggu 1st masuk kebun cikgu boleh lagi senyum


.
.

minggu akan datang, kite main baja organik ek

baja organik???


baja asas yang bebas dari bahan kimia
selalunya berasaskan najis haiwan


hoho~teringat masa kat UPM dulu, kami main tahi lembu n tahi ayam
syiok wooo~lari satu batas,pastu kena kejar ngan Suha (kosmate paling nakal)
balik bilik, tangan, baju,-seminggu x hilang bau!!!


okeh,
anak2, tunggu ye

Khamis, 3 Februari 2011

mereka sahabat saya

Reaksi: 
tadi berjalan2 ngan azmei


erk..

bukan berjalan..die dipaksa meneman saya ke tebrau
sebab saya 100% buta jalan JOHOR
ekeke

siyes..sgt lama xberborak sesama sendiri
lepas amek barang, saya n azmei g tempat anak2 patung
haih....saya rindukan masa2 lepas

 aksi super sengal

 aksiperasan comel
sila kelip mata kalau setuju

inilah adzmei saya
:)

balik dari jumpa kawan di tebrau, saya dan azmei jumpa shiba dan jijah

wowo~mkn murtabak majidi sampai 2 kali order 
perut org2 kurus kan
ekeke
borak2 n sembang2
rindu seh
T_T
pulak, linda dan huda xde
rase xckup korum nk gosip hangat

balik rumah
HAH???? dah pukul 12 mlm
mak n abah tunggu depan umah
ekeke..mcm tak biasa je kan cik siti
saya  hanya senyum :))


weh.
aku teringat masa kite sama2 lari dari makmal dengan baju kurung sekolah
:))

Rabu, 2 Februari 2011

my dream

Reaksi: 
the greatest gift from ALLAH 
.
.
.
.
.
.
.


thank you ALLAH, Alhamdulillah