Selasa, 29 September 2009

farhana bumi semenchu

Reaksi: 

oh...saya bgun tido tadi pagi.lama saya dok diam2 lepas baca msg sang jejaka...saya diamkan diri..oh..saya bermimpi tentang farhana..dia amek sudu dan cucuk matanya gara2 berebutkan air sunkist kegemarannya dengan saya..jadi kaget sebentar..

*saya dan farhana di jusco melaka*


oh..alang2 mimpi pasal dia, saya post entri nie khas untuk farhana..kami berasal dari negeri yg sama iaitu  negeri johor yang tercinta.umor kami sebaya (tapi saya nampak lagi muda kan??..hehehe)..dah hampir 4 tahun saya kenal farhana dan dalam masa 4 tahun inilah macam2 yg kami lalui bersama..terutamanya ketika di mambau..oh...kenangan yang susah saya nak lupakan di mana dari situlah saya belajar erti kedewasaan..ceh ayat tak bleh bla..



masih saya ingat lagi, masa 2 saya diobserve oleh dr fatah..saya menangis sebab kunci bengkel takde...lama saya mencangkung di bawah meja...saya nangis tapi farhana ada untuk tenangkan saya..thanks ya far..

lagiknye, macam2 kami dikejutkan dengan kejadian di rumah sewa..sehingga menyebabkan kami berkongsi tilamnya yang nipis 2..terpaksa tido berhimpit2 bersama nurul(dia nie guru gstt yang menjadi saksi saya menjadi mangsa farhana ketika diluar sedarnya)..dah mcam nasik himpit(yumyum

paling tak leh lupe bile rumah kami diserang cik tikus..hahaha..jeritan dia wat saya tergamam sebentar..tak leh lupa susuk tubuh yg keluar bilik air 2~ =)

**buat farhana aku bg kat ko lagu seindah biasa by siti nurhalija..hehehe yok g green box~bile pikir2 mcam2 waktu ko slalu ngan aku...susah ke senang ke lapo ke...even ko slalu buli aku...dan aku bulik balik ko mende tu wat kite makin rapat..aku nk bgtau yang aku sayang ko..hehehe malu~ nak tahu ape doa aku untuk kite???jadi hosmet lagik..hahahaha


p/s- thanks untuk mee goreng yg ko belikan untuk aku even aku g jelebu..ingat jgak kat aku eh..ko mmg kawan yg baik dan harap2 persahabatan kite ni sampai syurga..amin~


tumpang 2 belah kaki

Reaksi: 
~kad raya dari kawan untuk kawan katanya~

*pose istimewa di pagi raya*


saya buka siaran astro oasis..mash teringat2 kata2 dr fadzilah kamsah...hari yang sebaik2 untuk bergembira di sisi Allah adalah 2 hari iaitu :

1. hari raya pertama aidilfitri

2. hari raya pertama aidiladha

no wonder la jejaka kat atas ni suka sakan di hari raya pertamanya..hikhik


Ahad, 27 September 2009

cinta di aidilfitri

Reaksi: 

salam aidilfitri dari saya sekeluarga =)






Khamis, 3 September 2009

nape ngan di seberang

Reaksi: 
tadi saya sempat membaca satu surat kiriman di laman web the jakarta post daripada Cantikan Paramitha yang berasal dari Bandung. Tajuknya sudah cukup menarik minat saya untuk membaca dengan selanjutnya "should we hate malaysia?"

bile saya dah abes baca, saya terdiam....
.
.
.

saya buka paper, saya ada terbaca yang orang diseberang nak GANYANG MALAYSIA..siap pangkah lagik bendera malaysia(plak 2 yang buat ni adalah garduan yang kononnya golongan bijak pandai) dan paling haru bila kedutaan malaysia kena serang ngan telur busuk...haih

saya terdiam lagik tapi saya sayang malaysia dan bersyukur jadi orang malaysia..sangat2 bersyukur..

*dorang tak tau nak berterima kasih ke?

Selasa, 1 September 2009

ramadhan kali ini

Reaksi: 
"..........ku mengharapkan ramadhan
kali ini penuh makna
agar dapat kulalui dengan sempurna......."

*destinasi wajib kami*

ish, lama bebeno rasanye tak update blog ni...(saje je nk bgtau yang saya ni sibuk..hikhik) banyak story hot yang nak dikongsi tapi memandangkan bulan ni bulan mulia xde la gosip2 hangat yang hot tapi ader la sket cite2 teladan...hehehe

ramadhan kali ni saya dapat berpuasa sepenuhnya di rumah mak...ohhhh...bahagianya rasa..apa saja yang saya mahu mesti ada dan paling penting perut saya ni dapat diisi dengan makanan dari air tangan mak...huish sedapnyer~..(tak heran la berat saya dah 50++++kg)

ramadhan kali ni saya dapat tengok tv dari selepas sahur sampailah nak ke buka puasa..huray..dan cite kesukaan saya adalah cinta fitri..pas je terawikh kat masjid saya nak je jadi orang pertama yang angkat kaki untuk balik umah..tapi oleh kerana saya ni agak pemalu dan sopan santun orangnya...saya join skali rombongan nenek-nenek dok santai kat belakang dan pulang bersama2..(bila lagi kan nak rasa suasana cmni)..dalam perjalanan pulang kerumah bersama rombongan tadi hati saya dirobek2 nak sampai awal sebab tak nak miss cite 2..oleh kerana rumah saya paling hujung, saya orang yang bertanggungjawab menghantar nenek2 selamat tiba di rumah...gile ahh...lepas je turn wak suti masuk rumah, saya angkat kain telekung berlari naik bukit semata2 nak dok depan tv dan pengang remote tv..hihihi...pastu buka chanel ScTV...huh???owh, ni siaran tv dari indonesia...org2 johor je yg dapat...bertuah kan jadi org johor??...

ramadhan kali ni juga saya sambut dengan title aunti..hihihi..seronok gak ader anak buah..tukang kejut kami sekeluarga bersahur..bila malas nak tolong mak masak, saya mesti pura2 dukung arissa kehulu hilir kadang2 2 saya sengaja buat dia menangis..hehehe...mintak maaf ye mak...

ramadhan kali ni juga wat saya teringatkan sesuatu dan seseorang...seseorang???tak jugak...sekelompok sebenarnya...sesuatu yang wajib kami buat dan tempat wajib yang kami kunjungi adalah di masjid putrajaya bersama bekalan yang kami bawa adalah nasi lemak pakcik jamal...owh...saya sangat rindukan suasana itu...hukhuk..dalam hari ke 20-25 puasa mesti saya orang yang paling sibuk menguruskan rombongan ke putrajaya..last2 4 tahun saya berbuka di sana, 4 kali la saya dan mai menaiki motor tetapi kawan yang lain seronok naik kereta...payah nyer jadi orang yang boleh bawak moto ni...lebih2 lagik farhana yang sengaja melambai2 tangan..konon eksyen nek kete dan dok kat sit depan..dorang tak tahu gaknye saya dan mai bahagia nek moto sebab boleh merempit dengan budak2 lelaki kosmet saya terutamanya shaimi dan awi...~pastu ble waktu berbuka kami mesti berebut2 cop makanan...hurm...rindunya nak solat sama2 dan pastu main permainan budak tadika...nampaknya kali ni dah takde suasana itu..T___T saya tetap bersyukur kerana Allah beri saya kesempatan untuk merasai suasana itu..walaupun sekejap tapi pada saya itu sudah sangat indah untuk saya simpan... =)

*kongsi2 makanan*

*rindu benar waktu2 begini*

*men tenung2..sape kelip mata dia kalah*

**saya tetap dapat berbuka di putrajaya...tapi kali ini dengan orang yang berbeza~syukurlah masih ada kesempatan