Isnin, 26 Julai 2010

da bomba

Reaksi: 

siti
saya diamkan jek..tahu suara siapa
kalau saya toleh, saya kena bahan

siti, sombong ek
adoyai..perlu ke nak toleh??

ha. nape?
aku nampak ko kat padang td...tak kenal
abes 2??
hikhikhik...ko gelap la weh

ish, ade kang kena penumbuk ni

::::

tapi mmg betul pun
saya dah bersalin kulit...aduhhhh
rentung sangat2
baru 3 hari jd bomba..blum setahun..2 tahun..

feel?? 
syiok wo~
tak terkata..rindu plak nak masuk kem
uhuk-uhuk
especially ble wat terjunan bangunan
bile wat operasi menghadapi bencana
mahalnyer pengalaman 2
dari demam trus jd baik dan bertenaga
..
..
agak2 masih boleh x nak jd bomba???
(baru tak tdo 2 malam dh mabuk)

anak2, nanti saya upload gambo yek..cikgu lupe letak kabel kemre  :)

Khamis, 22 Julai 2010

demam!!!

Reaksi: 
uhuk..uhuk
dah nak gerak
leh lak demam
adoyai~

uhuk..uhuk
malam tadi anak2 tepon
tye ..cikgu ok x???
cikgu leh bagun x
cikgu g x esok
cikgu makan ubat tau


uhuk..uhuk
berat hati xnak g
sebab betul2 xlarat
mlm td hentam 3 bijik panandol
pagi ni, kepala ringan
hidung ade air terjun..wakakaka

uhuk..uhuk
anak2..tunggu cikgu tau

Rabu, 21 Julai 2010

yang penting KERJASAMA

Reaksi: 

esok...saya kne bg taklimat..yeay~kene datang pagi2 lg
anak2 dah excited nak pergi perkhemahan
xpela berkorban demi pengalaman mereka
apa yg penting~ KERJASAMA eceh..
bahagia bila anak2 tersenyum :)
rase berbaloi2
rase penat pun hilang
tak kisah banyak mane air mata jatuh
yang penting...saya ada pengalaman
anak2 dapat pengalaman


esok...saya kena check persiapan kat balai bomba
lusa..kami kena naik lori
excited gak
cnfirm kena buli ngan budak2 ni :))

esok..saya nak makan rambutan banyak2..
xsabonyer~
tetiba teringat2 kat kg..
nak panjat pokok rambutan
nak main buai bawah pokok rambutan
nak tolong mak wat jem rambutan
nak men bakar2 kulit rambutan
waaaa~syiok nyer

esok...hari yang saya tunggu :)

Selasa, 20 Julai 2010

Ya Allah~terlukanya hati ini..

Reaksi: 
harini bekerja seperti biasa
permulaanya mesyuarat unit kokurikulum
program exploraceton..kena kutip dana :)

masuk bilik guru
mood dah lain macam
marah pun ade gak
kecik ati toksah ckap la
saya diamkan je
malas nak amek tahu

masuk opis,
lagi la
macam2 yg ada dalam hati
mata dah nak meleleh ni
saya terus balik ke bilik guru
:(
(saya tak suka, saya bukan budak2)

knape ckap cam 2
knape buat cam 2

saya TAK SUKA..TAK SUKA..TAK SUKA
haiwan pun perlukan layanan baik

ape punya manusia ntah

Isnin, 19 Julai 2010

poning den

Reaksi: 

hanya kamu yang saya ada
hahahaha
oh kapal terbang kertas ku :)

Ahad, 18 Julai 2010

saya di pangsun

Reaksi: 
haritu, saya ke lembah pangsun
bawak budak2 sempena perkhemahan
::

waktu ni baru sampai

bersama orang2 kuat

 
 okeh..kite buat senaman..saya tgok dari belakang

anak2 tgah memanah

syok tgok budak2 mandi sungai pas berakit

syiok wo~

malam muhasabah diri :)

Khamis, 15 Julai 2010

cuti

Reaksi: 
saya akan ke lembah pangsun
yeay
leh rilex2
isnin dtg keje, cnfirm macam gunung
wakakaka
seronok bukan?

ni ke lembah pangsun

 nak bawak albab ke tak ek????

teka susun silang kata

Reaksi: 
entah
tak tahu
memang kemampuan kita terbatas
tapi
kenapa pikir yang negatif???

saya penat dengan karenah kamu

Reaksi: 
harini saya balik sangat~sangat lambat dari kebiasaan
hurm~
sementara tunggu cik albab panas, saya dok berfikir..
knape ek jadi camni??


3 jam yang lalu~
dari bengkel, saya menuju ke kelas 2 nurani:)
dalam kelas ni saya kena minum power root selalu
mmg aktif sungguh!!
okeh
kelas berjalan  mcm biasa
amir.nizam.haziq..haish..korang mmg sangat aktif berkuasa kuda

cikgu~
saya pandang kat luar kelas
kak yah panggil saya
dalam kelas dia ada budak bergaduh..minta saya selesaikan
erk~
nak x nak, saya g jugak
saya nampak budak2
penuh...berkerumun..cina, india, melayu
saya tolak yg lain
masuk kat bulatan tengah macam jet li x?
saya tarik mamat~dalam hati nekad!!!ape nk jadi..jadi la~
saya tolak wowo, tolak wowi..
saya tarik penyapu pada tangan mamat
huish,dorang ni mmg tgah kena rasuk dek setan!

kak yah citerkan hal sebenar
sementara 2, saya minta hanis panggilkan penyelia petang
gile ahhhh~lame sgt
ade riak2 nak panjangkan pergadohan
saya tolak mamat~pegang tgn die kuat2..tangan aku sakit tau!
wowo plak dah xtentu hala
budak2 form 4 turun..
katenyer nak jage saye..takut kena pukul
maklumla...cikgu nyer ni kecik
haih...terima kasih tp kamu meriuhkan lagi keadaan


sebab???
budak kecik 2, biadap dengan kak yah
mamat yg marah..backup kak yah
ye la, sape yg xhangin bile ade budak kurang ajar ngan cikgu die
tapi~
nape saye pulak yg terlibat????

balik, dok kat bilik disiplin...uwaaaaa~
sangat penat...bkerja seawal jam 8pg
sampai nak makan pun terpaksa kena lupa

sangat kesian kan???

Rabu, 14 Julai 2010

jom kite zoooooooooooooooom

Reaksi: 

renung-renungkanlah dan selamat beramal

bunga di hati saya :)

Reaksi: 
pagi2 lg dah kuar umah
niat nak g kedai mamak je
tup..tup...trus ke putrajaya
mkan kat bistro
pekena roti sardin
~terliur~

jom layan gambo2 cumel saya di pesta floria
(saya tak mencurik waktu kerja)


comel kah wat aksi ni??

terkesima sekejap..kreatif jugak

subahanallah~
indahnyer ciptaan ALLLAH



dari sini kasih tercipta~


(terima kasih kerana membawa saya)

Selasa, 13 Julai 2010

cikgu, next week wat amali inai boleh????

Reaksi: 


sejak hari isnin, saya sering disapa ::selamat pengantin baru::
kalau dalam kelas, selalu diusik, cikgu mana inai kat jari cikgu??
hurmmm~
saya jadi pelik bin ajaib...kenape ngan dorang ni~

selidik punya selidik...isu saya tidak hadir koko sabtu lepas
dikatakan konon nya saya bercuti kawen
ha3..nak gelak meniarap guling2 ade gak
heee~risau bebenor cikgu pujaan mereka kawen senyap2 
hik hik hik
jangan risau ye, perkara yang baik, saya takkan sorok
doakan je la saya bahagia bersama kamu semua
jgan nakal2 ye...xmo jait suar ketat2..mmg kena tetas :)

Isnin, 12 Julai 2010

terbuang dan membuang = buang tebiat

Reaksi: 
saya baru tahu cerita sebenar
okeh.
kalau itu rasanya yg perlu
saya tak kisah
dan saya janji
saya takkan kacau kamu lagik

hurm~
berdosa bile memutuskan silaturahim kan?
tapi
saya rasa itu yg terbaik buat yang disana
ntah
saya ada wat salah ke?

Ahad, 11 Julai 2010

alhamdulillah

Reaksi: 
bukak web spp
tgok result
alhamdulillah
::diperakukan lantikan tetap::
berkat doa mak ayah
jugak sokongan kawan2
terima kasih


..

Khamis, 8 Julai 2010

pelik sangat ke bila tak tengok bola bila musim bola....bila bila bola?

Reaksi: 
tet tet
:weh, tak tdo lg ke??:
blum lg~
:mlam ni ne ade bola. xkan ko sedih jerman kalah beb:
hurmmmm~saya terkeliru sket..kalau malam2 blum tdo lg, maknanya saya tengok bola ke??
dan perlu ke perkataan bola 2??

saya tanya arissa
cah, pelik ke acik xsuke tengok bola???
arissa senyum...nampak gusi2 yg belum dicemari dengan gigi :)

kalau g skolah, jiran tetangga saya adelah jejaka bujang 3
asyik cerita tentang bola jek
termasuk la si sotong paul 2
saya senyum kan saja
kang tak dengar, kecik ati
bila dia tanya, ko sokong pasukan mana
johor FC ~ wahahahaa boleh ?

daripada ko jd tukang ramal, kan baik ko kenyangkan perut kami

ntah, saya pun xtahu
kenapa ek tak suka tgok bola?
tapi selalu gak msg kawan saya
mane menang??
eh, nak tahu jugak ke
mungkin saya perempuan ayu kot :)
sebab 2, bab2 bola perkara terakhir
nasib baik dah nak final....lega~
kalau tak asyik cerita bola jek anak2 kat skolah

demam ye sayang???

Reaksi: 


sayang saya demam~
hurmmmm~kesian
semoga cepat sembuh ye sayang

nangka oooo nangka

Reaksi: 
petang tadi..dalam jam 3.15pm
saya didatangi pelajar tingkatan 1 di dalam bengkel
dia agak rapat dengan saya
kadang2 dia bawakan saya makanan :)

cikgu, tanye sket leh x??
saya senyum~ape die cyg?
ni ha, kalau nak pakai suar camni ok x mase g jalan tar nanti?
saya ajak die temankan saya nak beli sedikit lg persiapan :)
saya diamkan dulu..pandang pada pakaiannya
berfikir macamana nak bg dia paham supaya tak kecikan hatinya~
dan bila nak cerita tentang halal, haram
mungkin dia masih belum jelas
~
~
~
saya nak free hair leh x cikgu?
saya diamkan juga~kepala tengah ligat berfikir

okeh~
kamu tahu x kenapa ada sarung nangka?
sebab nak elak buah 2 busuk cikgu! dia tersenyum mungkin bangga dengan jawapannya
awak tengok sarung nangka 2 lawa x?
x! sebab nampak ketat..nampak bijik2 kat kulit nangka
saya senyum
suar yang awk nak pakai ni cmane?
dia diam...dah terkena batang hidung barangkali
saya tak kisah awak nak pakai ape
tp fikir la~elok ke x kalau itu pilihan awk
pada awk mmg cantik, rock, moden
tapi nak tunjuk kat sape kaki2 awk yg cantik 2??
barang yg elok, selalunya org simpan tau..xtunjuk2
sama macam kaki awk 2..termasuk rambut :)

dia pandang saya..terkeseng2 ngan kawan dia
cikgu, nak rehat dulu ek
saya pandang dia~awk jangan kecik hati ya
saya cakap ape yg kamu mahu tahu

ops~
bukan nak kata saya ni baik
bukan nak kata saya ni tak pernah buat dosa
tapi
bila saya sudah berkerja ngan title ini,
tanggungjawab saya berat~sangat berat
saya perlu perbaiki diri sebelum perbaiki anak2
kerap kali berfikir
kadang2 saya kena berfikir~takut2 jawapan saya mengecilkan hati
bimbang mereka jauh hati
saya berfikir..apa cara untuk komunikasi yg lebih berkesan
supaya perkara baik dapat dikongsi sama2

saya masih belum cukup baik 

Rabu, 7 Julai 2010

hari ini

Reaksi: 
hari ni 
8/7/2010
kawan saya akan pergi ke segamat
erm~
hati2 ya
semoga semuanya selamat
:)

::saya janji::....teringat zaman kat upm dedulu..bila kena sain surat akujanji :)

Reaksi: 
aik..apesal tetiba kena akujanji ni??
kenapa tetiba sebut nama upm ni
hehe
ni seme gara2 report card day~
hari saya bertemu dengan client saya
macam2 ragam yang saya perhatikan
ada yg terkejut, gembira, sedih~
ada hampir2 menangis gak la termasuk cikgunya...kan saya ni sensitip!

 alhamdulillah
semenye berjalan seperti yg dirancang
daripada 37 orang, hanya 4 org yang tak datang
jenuh gak membebel~kih3
client saya datang seawal 7:30am
xpepasal saya guru yg terawal jumpa client
dan tamat pada jam 1.00pm~hebat kan bile bercakap tak henti2
masuk2 bilik guru, trus pulun makan tak berenti
:)


"janji depan saya, awak akan ubah keputusan yang macam ni
2 minggu lagik ade ujian setara
saya tak mahu yang merah2 camni 
janji???????????????
parent hanya mengangguk
anak2 tersenyum kelat
haih...
sayu tau bile tunjukkan result kamu
lagik2 tgok muke parent
mula la teringat yg di kampung
makkkkk!!!!abah!!!!! rindu~


tapi
saya dapat 1 pengalaman dan pengajaran baru
:)

Selasa, 6 Julai 2010

sepoi-sepoi dari segamat

Reaksi: 
8,9,10,11
kawan saya g kursus PAYUNG TERJUN
uhuk-uhuk
agak terasa la~
..risau..takut..berdebar..
tapi
kawan saya kata
ajal dan maut adalah ketentuanNYA



kepada kawan saya,
hati2 ya ketika mengemudi di awan sana
saya doakan segalanya selamat
dan
bawakan saya pulang angin segamat :)

cantiknyer ciptaan ALLAH kan..


kali ni kawan saya hanya buat 6 terjunan berbanding 12 sebelumnya
tapi
tetap risau
YA ALLAH, kau permudahkan lah dia

Isnin, 5 Julai 2010

putar balik..pusing pusing tetap nampak tau

Reaksi: 
arini balik dr skolah kul 7:30...rajin kan??uhuk uhuk
semenyer sebab 7/7 dah dah dekat..risau woooo~

arini yang saya nak cerita tentang inspektor blok
saya tahu kamu follow my blog
saya cuma nak cakap
::bukan tak suka, bukan tak nak::
::tapi saya~::
::saya harap kamu paham ye::
::saya tak dapat terima::























saya alergik lipas la weh!!!!!!!
kamu ajak saya meronda kat tempat yg banyak lipas~
TAKMOOOOOOOOOO!!!!!!

ha~saya merajuk ye...3 hari sebab awak ajak jugak, sebab 2 saya tak bercakap tadi..cam nak pitam
cam nak meroyan bile tgok lipas~~~euuuuuuueeeeeeeeewwwww
nak pujuk???bak sini cd cite hindustan :)

Ahad, 4 Julai 2010

tiba-tiba..........................aduh sakit kepalaku :::

Reaksi: 
tengah belek2 diari, tangan ligat mencatat
"........................esok hari isnin"
...erk...
termanggu kejap...esok dah isnin rupenye..
(makin dekat la tarikh 7/7 saya)

selalu bile masuk opis, kawan2 akan cakap
::ai, cepatnyer dah ari isnin::
saya??
biasa2 saja
isnin ke selasa ke rabu ke
sama saja..tetap mahu bekerja
:)

apa ada pada hari isnin?
meeting disiplin
perhimpunan
slip result budak2

kenapa dengan ari isnin?
Hari Isnin merupakan hari ke-2 dalam seminggu dan terletak antara Ahad dan Selasa

Perkataan Isnin itu berasal dari bahasa arab, yang bermakna dua, iaitu hari kedua dalam seminggu

Garfield, seekor kucing kartun yang popular, bencikan hari Isnin

sesetengah orang mungkin mengalami rasa malas atau "sakit" pada hari ini
inspektor blok, kamu mmg malas pada hari isnin

kelabu..kerabu..korbu ~

Reaksi: 

ini warna kelabu

ini nasi kerabu...hish..meleleh air liuh

dan ini gunung KORBU


hik hik
yang saya nak cerita adalah mengenai gunung korbu 
jom kita layaaaannnnn~
1. Gunung Korbu merupakan sebuah gunung yang terdapat di Perak, Malaysia

2. Gunung Korbu mempunyai ketinggian setinggi 2,183m.

3. Gunung Korbu mempunyai kawasan hutan Dipterokarp Bukit, hutan Dipterokarp Atas, hutan Montane dan Hutan Ericaceous atau hutan gunung.



kenapa nak cerita pasal g.Korbu?

hik hik
sebab kawan saya mahu ke sana
pandai2la jaga diri ya
bawakan saya pulang angin korbu
~

Sabtu, 3 Julai 2010

bukan saya yang melarang..tapi ini hukum ALLAH

Reaksi: 

renung-renungkanlah dan selamat beramal

..


saya belum bersedia...1...2..3....ke garisan penamat..LARI

Reaksi: 

ciri-ciri isteri solehah:


 Menjaga solat 5 waktu,puasa bulan ramadhan,menjaga kehormatannya,taat pada suami. Nescaya Allah akan memasukkannya dalam syurga. 


Dan lebih sering berada dirumahnya,sangat jarang keluar rumah kecuali alasan sangat mendesak. 


Juga menerima dgn senang hati hasil susah payah suaminya sesedikit apapun. 


Juga selalu berdoa untuk suaminya dalam solatnya



saya pun pelik
nape nak post entri ni???

aikk
sudah mahu kawen kah???



ekekekeke
xmo...xmo..xmo lg

just reminder buat mereka2 yg dah berkawen
ni pun atas permintaan rakan



pelik kan?

realiti:::xmo percaya ape yg saya tengok tadi:::malu

Reaksi: 
saya duduk diam2
ligat kepala ni berpusing

..

..
hurm..betul ke??
xmo..xmo percaya


owh..inspektor blok kate
:siti, itu la realiti,nak tak nak, dh jadi..syukur ko nampak, xlah tertipu::


ouch!

nak kata saya ni baik sangat pun tidak
nak kate jahat sangat pun ntah le~
..tapi..



budak2, aktiviti di balai cikgu update nanti yek..tunggu!!




sewaktu muda remaja!!haip!nakal jugak..tapi~

Jumaat, 2 Julai 2010

owh....apakah maksud busy? dalam sari kata melayu SIBUK??????

Reaksi: 
arini kaki tak cukup berjalan
setiap minit berjalan
makan pun tak sempat
haip!!! tipu~td sape makan pisang goreng???

kehulu kehilir
masuk sana redah sini
ayok~sempat lagi kejar iqbal dan megat
hish berpeluh2 1 badan

baru nak duduk kat meja yg lawa,
nampak tarikh 7/7/2010
trus kaki jadi ligat..pusing sana sini

esok de koko lak
seram~
sebab de kawat hos
confirm cikgu die ni pon kena siram ngan air
hish...seram~ 

budak2..sape yg siram cikgu sok,
kene mata penalti ye...
hik hik

bile kah akan ade hari saye jalan lenggang kangkung?

Khamis, 1 Julai 2010

haip!!!! saya bukan makcik...teeeettttt...ade bukti ke?

Reaksi: 
selamat pagi MAKCIK
(selalunya inspektor blok yg panggil saya ni)

gulp

saya dh tua ke?nampak tua ke?
hik hik hik

rupenyer saya dah ade arissa

bulan ni bulan kelahiran arissa
muah muah

buah kegemaran.jangan usik.nanti die mengamuk


:aksi2 comel macam makcik die:

arissa n her thumbnail 

lagik beberapa hari arissa dah genap setahun
ayok

ngeri bile nk bawak die shopping

~acik nak mainan 2~

gulp

jumaat yang sungguh aman dan sejuk

jom nyanyi kuat kuat

Reaksi: 
air pasang pagi surut pukul lima
nyonya bangun pagi siram pokok bunga
pokok bnga melur tanam tepi kolam
itik bertelur ayam menetas

cik baba jatuh dalam parit
cik halimah ketawa jerit jerit
kit kit kit kuih bangkit
sape ketawa die kena cubit

haaaaaa~kan dah kena cubitttttt~ hish..hish...kan saya dah kata jgan ketwa jerit-jerit macam pontianak  
terkial-kial dia menggosok perut
..
..
..
..
..

saya tak suke

kami kawan biasa
bukan luar biasa

no  skandal
tak mo gosip k