Isnin, 9 Mei 2016

psikomotor

Reaksi: 

ini baru dua beradik

bila tiga beradik pengsan mama

Khamis, 5 Mei 2016

adik baby

Reaksi: 
aritu kami g scan kt swasta...hehe
sama mcm kakak2 dia
kami akan scan sekurangnya 2 kali di swasta
tapi bukan 3d..semua kena sama...2d saja

weeeee adik baby dh tunjuk dh awal2
biar mama xpening2 nk pilih baju ke, nama ke

insyaAllah mama junior coming soon
tapi rezeki adik baby, dpt klinik yg super best!
daaaan sangat murah smpaikan mama nk tukar checkup kt swasta
tapi baba xbagi sbb rekod dh ade kt KK kan
insyaAllh next baby(eh??)nk buat kt swasta je sbb malam2 pun boleh checkup
:p

mama xsabar nk jumpa kamu adik baby~


Akhirnya ku pilih dia

Reaksi: 

sebelum ni mama gunakan brand madela
tu pun kebetulan dpt harga murah sbb kwn duduk kt ostrolia

tapi jenis single la
memandangkan dh masuk anak ke3, baba bg mama pilihan untuk tukar breastpump
dari yang single ke double bagi menjimatkan masa

rutin mengepam

seawal subuh hari -> untuk bekalkan yg fresh
dlm pkul 9am -> 1st time pump di tempat kerja
dlm watu zohor -> 2nd time kt tempat kerja
kt rumah hanya sekali saje kalau sempat
sebelum tido akan ade sekali lagi sesi

see? banyak dan padat waktu pump saya
konon2, baba kesian la bila mama amek masa yg lama..padahal die xlarat nk jge anak..kikiki./ so kami decide nk cari double pump

memula opkosla mengidam mengada2 nk madela fs
tapi mcm kesian je baba kne menabung awal, padahal boleh tarik bajet ke tempat lain
so, langkah penjimatan saya puas sevey pump brand yang lain. antaranya 

1. autumz
2. malish
3.spectra
4.rumble tuff - hampir nk beli sbb kakak guna tp agak berat nk diusung ke sana sini
5. lacte 

puas tanya, baca dan cuba sendiri, akhirnya saya berpuas ati dgn lacte duet ni. sangat lembut berbanding madela swing yg saya guna dulu. dh joodoh kami. maka bermula lah pencarian stokis yg jual pada harga berbaloi. nak dipendekan cerita, agaknya rezeki adik baby, terjumpa satu page yg buat offer hari guru..wowowowowowowo so, cepat2 grab. paling murah antara yg mama jumpa. alhamdulillah~

maka, lengkapla set untuk adik baby
~~jamu pantang
~~breastpump

dan yang dalam senarai pembelian kami yang belum terjumpa adalah bidan mengurut..haha~

lepas guna nanti mama buat review okey.

Isnin, 2 Mei 2016

cuti 3 hari

Reaksi: 
alkisah cuti sempena 1 mei,

plan nk balik johor
sebab semua beradik balik dan berkumpul
adik no4 buat kenduri masuk rumah baru
eksaited taaaauu
tapi kita hanya mampu merancang
baba xdpt cuti sbb kne buat ippt setiap balai T_T
mmg susah saya nk bergerak memandangkan sudah agak sarat
dan aufaamna sangat lasak
maka cancel je la..duduk rumah mengemas


tapi
semalam mak call!!!!
nak dtg senawang minggu depan~
yeay!!!! eksaited tau!
dan mak kate nk bawak mee rebus'
meleleh dah ayer liur ni
mcm paham2 je anak dia xlarat nk byk gerak


semalam baba habis awal, dptla shoping untuk raya
persediaan sbb baba kata xmo beli bagai masa puasa
puasa adalah masa untuk tambah ibadat (baba kata la)
so, beratus jugakla habis untuk baju anak2 dan baba
mama?xde sgt sbb byk beli baju untuk org mengandung&menyusu aje
lepastu beli kasut MediFeet..ok nangis..sbb kaki sakit kt tumit
nak xnk, pejamkan mata jugakla tp ni tempah dulu sbb xde saiz kaki mama
lepastu habiskan bayaran oder jamu masa berpantang
dah itu aje, selebihnya untuk anak2 dan baba je la

ok bai.nak sambung tdo

Rabu, 20 April 2016

semangat kaaau!!

Reaksi: 
titibe dapat idea



ting!!!


nk ubah dekorasi ruang tamu,

tak mo ada tv 

s
b
a
b
?

entah..rasa rimas pulak

hahaha

Khamis, 31 Mac 2016

kenangan lama mengusik jiwaaa

Reaksi: 

betul2 mengusik jiwa

masa ni kami berdua saje
embam kan kami

sekarang dek byk tenaga yg keluar, tuyus muyussss je..haha

Isnin, 28 Mac 2016

baba dah hilang..baba dah hilang

Reaksi: 
seminggu selepas baba balik dr kelantan (kt sana 2 minggu)
ahad aritu baba kena pergi lagi..sob..sob

mcm biasa, kakak aufa n kakak amna mesti meragam
pening mama

bila pergi masuk bilik tido, mesti dia ckp 
"baba dh hilang..baba dh hilang"


abistu nk buat cmana nak
kita kongsi baba dgn masyarakat
pelan2 insyaAllah anak2 akan faham


kakak aufa masa 3m..temok2