Rabu, 20 April 2016

semangat kaaau!!

Reaksi: 
titibe dapat idea



ting!!!


nk ubah dekorasi ruang tamu,

tak mo ada tv 

s
b
a
b
?

entah..rasa rimas pulak

hahaha

Khamis, 31 Mac 2016

kenangan lama mengusik jiwaaa

Reaksi: 

betul2 mengusik jiwa

masa ni kami berdua saje
embam kan kami

sekarang dek byk tenaga yg keluar, tuyus muyussss je..haha

Isnin, 28 Mac 2016

baba dah hilang..baba dah hilang

Reaksi: 
seminggu selepas baba balik dr kelantan (kt sana 2 minggu)
ahad aritu baba kena pergi lagi..sob..sob

mcm biasa, kakak aufa n kakak amna mesti meragam
pening mama

bila pergi masuk bilik tido, mesti dia ckp 
"baba dh hilang..baba dh hilang"


abistu nk buat cmana nak
kita kongsi baba dgn masyarakat
pelan2 insyaAllah anak2 akan faham


kakak aufa masa 3m..temok2

Rabu, 23 Mac 2016

adik beradik tetap selamanya adik beradik

Reaksi: 

dia kakak, tetap jadi kakak walaupun terlebih manja kalahkan adik
dan insyaAllah raya nanti dpt adik lagi satu
dan insyaAllah akan bertambah..amin


dia si kakak, kalau kita letak adik dekat ibu nab dan bawa dia saja berjalan(opkos xde baba) menangis2 die mtk amek adik..xmau dipisah adik dan kakak

mana ada kakak, mesti ade adik
cmtu jugak kalau mama bawak g kerja, mesti kne bawak dua2
kalau nk tgl, mesti tgl dua2

dh nama adik beradik kan..tetap adik beradik

mcm keluarga mama la
kalau susah ke ape ke...duit poket dh kering...gado laki bini ke
tetap cari adik beradik
jarang nk cari kawan luah perasaan
ntah..terbiasa begitu
terbaru, adik nk pindah rumah pun tetap bgtahu adik beradik yg lain even masing2 mampu lihat aje
even masing2 mampu memekak dlm group hangout
tapi adik tetap adik..tetap nk carik kakak2 n abang, tetap nk lapor itu ini

nk bercuti, pun cari adik beradik
plan 2/3 family
selalu master plan kakak la kan
penat adik2 rancang, kakak lg la hebat plan dia
boleh pengsan~

tapi itulah, yg saya cuba terapkan pada anak2
apa2 family first
adik beradik tetap adik beradik
tetap darah daging

kalau mak mengadu itu ini
ohhh..kami tidak melenting sentap bagai sampai nk sindir adik beradik
nk perli dlm pekebuk bagai..hahahaha
berunding dulu..selidik
bg nasihat..bg solution
konsep kami, sorang bermasalah, semua akan bersuara
mcm kes adik yg practical kt bangi tu, tempat kerja dia nk serap dia permanent(alhamdulillah)
tapi dia tanya dulu kakak2 dan abg
semua bg semangat sbb dia nk duduk dgn mak, dia terima sbb tawaran gaji/kemudahan alhamdulillah
bolehla kami tumpang sekaki..kikikiki

tapi mak tetap mak..mak tak pernah salah :p

dan kakak sekarang begitu
nk tdo, cari mama dan adik
nak mkn, share dgn adik
nak mandi, ajak adik

sebab kami sedari kecik mmg begitu
kawan/adik beradik/kawan gado
perunding/pemiutang

rindu pulak nk makan2 1 family~

Sabtu, 19 Mac 2016

sibling n nephews day out!!

Reaksi: 
seminggu cuti

1.dpt balik kg
2.dpt siapkan fail disiplin
3.dpt update i-think
4.dpt sipkan tanda kertas exam 8kelas&key in

so, masa untuk berjimba~~
memandangkan ketiadaan baba, maka harusla ajak samoni n family berjalan

mama&the comot
samoni xde time ni..sebok beno nk ngunci pago bagai
so, kite selpiaq sket

destinasi kami

1 tmn wetland putrajaya, kami sempat la picnic kejap.mkn2 bagai. anak2 suka yg penting! tmn wetland ni tempat menghayati keindahan alam..mcm2 ada..seronokla tgok anak2 main dlm persekitaran yg semulajadi.

2 bangi central - teruja bila tgok dlm insta, tp bila pergi sendiri...ok bai..tgok je la...kualiti kain xsama dgn harga..rata2 kdai kami g mmg lebih kurang je design dia. paling menyakitkan ati, baju mengandung yg kakak tgok kt times square RM39 dan di sini RM79..jenis, corak dan pattern yg sama. kegilaan apakah ini?? so kami cuci mata saja..jamu mata dh puas kami balik la..haha. jimat poket


balik tu dlm pkul 5, kami siap2 balik seremban bertiga saja. sian baba xde masa tgh hepi2



Khamis, 17 Mac 2016

cerita dr KK

Reaksi: 
tadi g checkup..main belasah je xikut app
pastu g pkul 4..haha..duduk kejap pastu nurse dh panggil

tapi harini ada cerita lain
cerita yg banyak teladan

biasanya dlm bilik pemeriksaan, akan dipanggil 2 org serentak
depan meja saya nampaknya ibu muda..sangat muda
dalam hati terdetik, bagusnya muda2 dh ada anak

tapi
tapi

tiba2 terdengar nurse kata, mak ayah tahu x awak ni mengandung?
ni nanti siapa nk jaga?
baby ni nk letak mana?
kt sini duduk dengan siapa?

terkedu kejap. terus xnak dengar.takut
tapi terdengar jugak

bakal ibu muda tiada pasangan yg sah!
sedih. pulak tu bila tengok gaya si bakal ibu
ALLAH..mudahan diberikan hidayah dan bakal anak akan diberikan keselamatan dan kesihatan
bukan nk kata dia tak baik..ye la siapalah kita nk melabelkan org kan
tapi berharap sgt agar dgn kejadian seperti ini akan mengubahnya..insyaAllah

ini dh kes yg keberapa-berapa kali dah
Allah..remaja kita sedang tenat
siapa yg perlu kita salahkan?

moga anak2 mama terpelihara dari musibah dan kejahatan seperti ini
nauzubillahhiminzalik~

Rabu, 9 Mac 2016

set pantang

Reaksi: 



ada banyak senyum

terima kasih cinta hati


no 1 : cosway punya
no 2 : nona roguy punya
no 3 insyaAllah : spa&mama


lebiu..lebiu..lebiu