Khamis, 23 Mac 2017

our baby ~ school

Reaksi: 

our 1st baby dah masuk sekolah
yang gembeng, yang cerewet dan yang selalu comot dah masuk sekolah

memang asalnya umur 4 tahun nk masukan dia sekolah
saja bg luaskan social circle dia
sevey byk jugak tadika
memandangkan mama is agak cerewet
mama xtgok silibus, mama tgok background guru dia

hahahaha
paling puas hati is TADIKA KEMAS
even mulanya nk hantar albaghdadi playtime center
hinggalah ke tadika iman(betul2 tepi sekolah)
hati berat ke KEMAS
even ada yang cakap2..eh, mak cikgu hantar kemas je?

kalau hantar kemas, majoriti anak2 low class
hahahahaha
org ckp camtu la yg low classss tau x?

dah hampir 4 bulan aufa sekolah kemas, tak pernah dia sebut perkataan2 yang selalu aku dgr anak2 dr sekolah high class mengadu 
contohnya bodoh ke, babi ke, aku ke
entah...tak pernah dengar
sebab? guru dia mmg mainkan peranan penting 

eh, kau tak hantar anak kau ke sekolah yg islamik sikit ke?
islamik bermula dari rumah
kt sekolah islamik kemain tapi kt rumah kita tak buat susah juga

eh, belagak betul kau kan?? ckp mcm anak dah 10

TAKKKK
saya belajar dari pengalaman
saya belajar dari suasana

itu semua pendapat dan pandangan idividu
its up to you sahabat!

cuma, jgn la perlekehkan anak2 rakan kau
dia tak hantar anak2 ke sekolah high class tak semestinya dia tak mampu
kalau betul pun tak mampu, apa yg kita nak sibukkan
jaga tepi kain org xsalah
tapi jgn sibuk nak masuk dalam kain orang!

yang penting, aufa habis sekolah..terus balik rumah
xde nk lepak umah pengasuh ka..apa ka
itu dh ckup puas hati
terpulanglah..saya seronok aufa di sana
insyaAllah usia 5 tahun, ke KEMAS yg lain pula
doakan ya sahabat2 positif semua
doakan anak2 saya sihat&selamat
amin

eh, mama xupdate lg pasal neyna mama
soooooooon ok sooooon