Isnin, 26 April 2010

s.a.b.a.r

Reaksi: 
bile terasa nak menulis, nk mencurah..kena pikir beribu2 lemon kali
boleh ke
kang kalo ade yg terasa macam mana??
ish
saya batalkan niat saya..saya diamkan
makin saya diam
saya dicabar berulang kali

..biarlah..
saya masih mampu bertahan
tapi
hari ni saya dah tak boleh nak bertahan
kesabaran saya makin terhakis
ish
kalo ade meternye...jarum dah masuk zon panassssss

tapi saya sabarkan hati
sebab
saya ada terbaca kisah Rasulullah S.A.W
betapa sabarnya baginda
menyebarkan dakwah biarpun berkocak darahnya di dalam kasut tatkala dahinya luka dibaling batu

sedangkan saya??
cuma dicabar dengan org2 yang terlalu pikir dirinya cukup sempurna

ohhhh~
saya masih mahu menahan sabar
memupuk erti sabar

tapi nak cakap jugak
::manusia sering diuji dengan pangkat dan harta..beringat2 la ye kekawan::

_puas_

Selasa, 20 April 2010

risau

Reaksi: 
arini
..
..
..
nape?
..
..
..
takut
bedebar
..
..
..
..
sebab?
..
..
..
de meeting
~
::hek eleh~ 2 pon takut ke::

bkan
sebab sye kne jd pengerusi

oh
tidak
~
kalo terkeluar loghat JAWA
kalo tercakap macam peluru

okeh

kite test

bismillah
fuhhhhhh
~~


Isnin, 19 April 2010

kesian kan??

Reaksi: 
tadi
trun dari blok ke parking kete
tet..tet

saya nampak longgokkan kawan2 kat kereta seorang rakan
eh
encik penyelia pon ade
saye tgok ade riak2 sedih

nape???

ni ha

kereta indah dicalar

haih
boleh tak korang hayati balik
bait2 dalam rukun negara

KESOPANAN DAN KESUSILAAN

marah sikit, harta benda jadi sasaran
tolonglah
kami menjalankan tugas
mendidik selagi boleh
mahu dibetulkan ape yang tak betul
itu pun salah ke

saya masuk ke dalam kereta
saya pesan pada cik albab
:sayang, jage diri u elok2 ya:

pada si pelaku : ape2 jua tindakan, awali dengan akal..bukan emosi okeh.. ingat, dunia ini umpama roda.. harini kamu boleh tertawa dengan tindakan kurang pandai kamu...esok lusa....(paham2 la ye)

pada yang diperlaku : akak, sabar ye.. :(
dugaan datang pelbagai bentuk...jgan putus asa dengan tindakan akak...kami sentiasa menyokong kamu =)

Khamis, 15 April 2010

Rabu, 14 April 2010

::muhasabah diri::

Reaksi: 


“ Bukanlah perkara kebajikan itu hanya kamu menghadapkan muka ke timur dan ke barat, tetapi kebajikan itu ialah berimannya seseorang kepada Allah dan hari akhirat……”

macam mana mahu jadi role model??

begini kah

begitu kah

bukan

bukan

bukan ini yg saya cari

cuma mahu perbetulkan diri yang sudah jauh tersasar

YA ALLAH

berilah kami ruang untuk perbetuli diri

dan kesempatan perbetuli diri anak2 kami
(ehem2..sejak bile saye masuk wad bersalin)

for Saturday, go go fight fight 4 cheers lelaki kami:: satu-satunya group lelaki: mesti cumel kan even tanpa pendedahan aurat~aurat lelaki lebih mudah dijaga kaaaaaaaan?? =)

sgt seronok melihat 'kerjasama' dan 'semangat ukhuwah' menjelang hari kejohanan nanti

semoga ianya tidak melunturkan semangat saya sebagai khalifah di bumi Allah
tetiba teringat pada soalan ustazah mashitoh masa di f5

"ape maksud khalifah?"


dapat jawab saya bg eskrim 2 tingkat :D

Sabtu, 10 April 2010

demam

Reaksi: 
saya dah rasa dulu
dh dapat kesan awl2 tp
saya degil
xmo mkan ubat awal2
sebab???

kan ubat tu dadah
haip!!!!!
(padahal takut mkan ubat)

kesanyer?
arini demam
sakit tekak
selsema

haih

keje menimbun yg d bawak balik pon xsiap lagik
hadooooi

2 la, semalam dh tahu x sihat sgt, saya dok men hujan ngan anak murid
padan muka!!!!

tgh berkira2 esok nk amek CRK x~tp de meeting lak..=(

Khamis, 8 April 2010

please please please kamu jgan nakal

Reaksi: 

dup dap dup dap
makin dekat tarikh
makin dekat harinya
saya sudah tak keruan

hurm

YA ALLAH..berilah hambamu ketabahan
kesabaran
ketenangan

moga apa yang kupilih ini benar dan di dalam redhaMu~



buat sayang2 ku di sana...jgan nakal2 ye..nanti cikgu babap ngan kayu pokok puding 2 lagik

~kiri.kiri.kiri.kanan.kiri~

Selasa, 6 April 2010

..

Reaksi: 
bile xde kelas, saya akan berangan meronda
memang hobi
okeh..xpayah ckp saya rajin :D

sebab terpaksa saya guru kelas 2 tettttt
so
saya mahu membelasah mencari pelajar2 saya kot2 ade yg memonteng

pas meronda sampai basah ketiak baju
saya ke kantin
yup
perut perlu diisi secara berlebihan kan??
saya join group veteran berpengalaman
.hurmm.

saya tinggalkan kantin

saya pulang ke meja cantik dan kemas
ada darwis
dia hulurkan saya sekeping helaian
tajuknya

GURU SEMAKIN TERANCAM

ish
saya baca
simpan elok2
saya doa
minta pada tuhan
moga siaran artikel itu tidak terjadi pada saya
dan juga kawan2 yg lain
cukuplah
kami cukup terseksa teruji dek kesabaran

membentuk manusia bukan mudah
bukan senang
penuh amanah
penuh tanggungjawab

.haih.


notakakitumit: sayang anak tangan2 kan okeh..sayang bini tinggal2 kan...ehem2



Jumaat, 2 April 2010

Muhammad Sukur b. Abd Gafar

Reaksi: 

semalam..saya seronok dan teruja..langkah demi langkah saya susun..dalam hati excited nk bgtahu markah budak2...(erkkk...saya pula yg terlebih)

..
..
..
..

bila di dalam kelas 2 rasional..seperti biasa

"selamat sejahtera PN siti zubaidah eh...Cik siti zubaidah"

dan kelas pon berjalan seperti biasa

biasa

biasa

biasa
..
..
..

kebiasaannya bila pelajar saya tak bawa buku nota atau kertas ujian, saya jadi hulk

dan seperti biasa
dorang akan didenda menghadap whiteboard selama 1 masa
termasuk Muhammad Sukur b Abd Ghafar
tapi kali ni riak wajah nyer berlainan
saya pon mulakan kelas dan perbincangan seperti biasa

biasa

biasa

dan

tiba turn soal jawab dengan mereka yang didenda
satu persatu lepas dengan satu cubitan di pinggang
bila turn Muhammad Sukur b Abd Ghafar

:cikgu, saya tak dapat jadual, sebab 2 xbawak buku:

:macam2 alasan, knape xdapat jadual plak??:

:saya dah lama tak datang sekolah:

:kenapa(dlm hati dh mula berasap):

:mak saya meninggal cikgu:

cukup

ayat tersusun yang keluar satu persatu itu buat mata saya kabur

tergamam

terdiam


dia terlalu tenang dan tabah mengucapkan ayat itu..

takziah buat keluarga Muhammad Sukur b Abd Ghafar
sabar ye syg~sampai waktu setiap makhluk tuhan akn dijemput menghadap Illahi
itu janji tuhan

dan
saya berlalu pergi dalam keadaan tak sama seperti langkahan pertama tadi
AL- FATIHAH
moga roh arwah ibunya ditempatkan dikalangan org2 yang solehah
amin
arwah ibunya telah kembali ke Rahmatullah pada 24.03.2010 jam 10pg akibat kanser

notakakitumit:bersediakah saya menghadapi hari2 kehilangan org tersayang???