Rabu, 29 Ogos 2012

esok buat pertama kalinya juga

Reaksi: 




ehsan lomotech.blogspot


dan esok, memandangkan saya cuti
maka, suami ajak saya p stadium MPS
tgok perarakan kemerdekaan
ni 1st time tau
hehe~
katanya nk bg junior kami merasa dari alam rahim lagi
insyaAllah


balik dari majlis tu, saya akan balik Johor pula
 
 
 
suke!




abang long akhirnya ke jinjang pelamin juge~

Reaksi: 
sebenarnya tahu dah lama kisah mereka ni
saya dijadikan tempat meluah si abg long kami
abg long BPSP yg super awesome
abg long kami ni sangat cerewet
sampaikan kisah cintanya bersama isterinya, kalau saya bukukan boleh jadi berjilid2
hehe..lagik satu abg long ni sangat kuat merajuk
dengan saya??berjuta kali rasanya dia merajuk
lagik2la mulut saya ni kan
tak suka..saya cakap je~


 mempelai~

 ni masa kami kt fakulti pendidikan :)

semoga dilimpahi dengan keberkatan..insyaAllah


to awie poyo, 
majlis bertandang nanti kami sampaila ke pahang ok 
insyaAllah kalau kesihatan diizinkan

Selasa, 28 Ogos 2012

kampung halaman : random 2

Reaksi: 
 konon2 je..tapi mcm tak jadi aksi super comel itu
.kami suka tempat ni.

kami 6 beradik perempuan super comel :)
tahun depan nk beranak lagik la sbb adik nk kawen..so dapat rehat2aje
hahahaha~

 rumah adik mak yg bongsu
huduhkan muka kakak itu :p

 suami & biras :)

hutan bandar yg tak berapa nak bandar lg dah
saje jalan2 masa lepas amek sijil nikah yg nk dekat setahun tak dituntut!


buat suami , 
jumaat ni kita balik JB lagik ok 

suke!

Jumaat, 24 Ogos 2012

1 Syawal : Random

Reaksi: 
suami&isteri 
moga rumahtangga kami dilimpahi dgn keberkatanMu

cik am yg garang..seme terpaku~


masa ni suami sibuk dok main camera..
inilah keluarga mertua saya..meriah kan

ipar&biras

thank u Allah for the sweet moment
walaupun jauh dari keluarga
saya dikurnikan keluarga yang baru
Alhamdulilah

*aksi gambar bergambar ni lepas sembahyang raya*
baliknya
dorang seme terkunci luar rumah sebab kunci ada pada kami
hahahaha
berpeluh2

kami?
siap g 7E beli paper
siap gelak2 kan bangla naik lori 1 tan

ampun mak&abah
kami tak sengaja :) 


Aidilfitri pertama kami :)

Reaksi: 

::::

::::

saya petik sedikit kata2 Prof. Dr Hayati,

Jikalau kita mahu membina keluarga yang bahagia, 
kuncinya adalah di setiap pintu2 rumah

bukan harta dan rupa yang menentukan segalanya
tetapi
sejauh mana keberkatan pada setiap kurniaan rezeki yang Allah berikan
dan kalau kita mahu bahagia
kita kena membahagiakan

buat suami yang disayangi,
terima kasih atas kebahagiaan ini
terima kasih atas setiap perhatian&kasih sayang

maaf andai ada kekhilafan yg mengguris perasaan
saya sayang kamu byk2

buat semua,
selamat hari raya, maaf zahir &batin
moga syawal kali ini membawa 1001 keberkatan buat kita semua
insyaAllah

buat anak mama&baba,
moga kamu menjadi hamba Allah yang sentiasa bersyukur
amin

Isnin, 13 Ogos 2012

bila dia yang terlebih asyik~

Reaksi: 
3 hari


cukup 3 hari
saya dah pening
tapi
ikutkan aje la~

ok..suami yg terlebih mood beli itu dan ini
saya??mahu handbag itu juge :(


tetiba suami tarik saya masuk hush puppies, 
nak kasut x, pilih la

ok..belek2..tgok harga..berkenan yang ini

boleh sayang??
boleh..berapa2 je abg tak kisah

betul ni??
sebab saya rasa kasut ni mcm mahal 
saya tak mahu bebankan dia, saya nk beli sendiri

boleh~
ok, tak tunggu lama..trus mintak saiz 6

adik, dah habis la saiz ni
ye.hampa.

#memandangkan dapat cuti awal hari khamis dan jumaat, saya akan soping pada hari berkenaan#
nak kalahkan suami pulak


bila tepon mak tadi, mood raya trus xde
:'(

mak kata : kan ada mak metua..sama la tu
saya kata : tapi xde 10 adik beradik, xde Nilamci, xde kubur bapak n nyai, xde motor nk merempit hantar makanan

mak kata : bila dah kawen, kena redha semua tu
saya : menangis

.gembeng.

Rabu, 8 Ogos 2012

sekali sekala makan di luar :)

Reaksi: 

inilah dia lokasi kami berbuka semalam..terima kasih sayang :)


 mushroom soup yg sungguh mabeles~yummy!
starter food kami..udang ape ntah tapi ok jgak rasa dia


 set kami bila makan berdua..eh, bertiga termasuk si comel mama :)

salad yang rangup

 1st time ni masuk sini, tp puas hati

 kami makan xlama sbb nk kejar waktu maghrib&terawikh kt masjid
keseluruhannya, puas hati :)


tapi suami dah pesan
tak boleh selalu sebab saya kan pesakit GDM
air yg saya order, sangat manis ( bagi dia la )

mmg manis pun~hihi

ok sayang, thanks for the suwit moment semalam
sayang kamu byk2



*harini nak masak ape ek..phobia minyak meletup*

Selasa, 7 Ogos 2012

dapat CUTI~

Reaksi: 
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

SAKIT!
..
..
..
..
..
..
..
..
buat2 muka nak nangis depan suami

..
..
..
..
..
..
..

esok tak payah masak la sayang, kita makan luar

..
..
..
..
Diam~
(masa ni suami nk keluar beli murtabak)
 ..
..
..
..
..
..
..
..

yeay!!!!!!

ok, veragan2~

nak makan kt johnny la

kelip2 mata lagi, nak itu..nak ini

:)

..
..
..
..
..
..
..
..

minyak dalam kuali tiba2 meletup
~bebetul kena kt muka~
hasilnya 
ada tompokan hitam manja kt kulit muka yg mulusni..chewah
even suami dh letak minyak gamat..pastu bio oil, tetap nk cuti masak

:)

mestilah dapat cuti masak sbb saya dah masak lauk kegemaran suami
ikan bawal masak kari


Ahad, 5 Ogos 2012

tazkirah masa terawikh

Reaksi: 
alhamdulillah
bila berdua puasa sama2 rasa lebih seronok
masak sama2...terawikh sama2
suami pun alhamdulillah
tunjukkan byk perubahan yg positif
moga terus istiqamah ye syg
ye la..nk produce anak yg soleh/solehah
baba&mama kenalah perbaiki diri kan~
insyaallah

malam ke 13 kalau tak silap saya
kt masjid mambau ada selingan tazkirah yg betul2 menyayat hati
teresak2 dibuatnya

persoalan yg muncul di benak fikiran ustad
"kemana hilangnya generasi muda"

bila pandang kiri&kanan
semua warga emas
jujur!!!saya turut akuinya
tambah2 lagi semalam malam ke 17, bilangan saf sangat sedikit
mungkin, sibuk tgok aksi DLCW
tapi alhamdulillah..suami lebih teruja membawa saya ke dalam jemaah masjid

isi tazkirah tu dia sentuh tentang rutin harian kita
simple tapi sangat menyentuh hati



err..nanti nak sambung isi tazkirah tu sbb dia sangat berguna


*nak masuk kelas dulu la*


tragedi baju raya

Reaksi: 
nak cerita jugak kat sini
al kisahnya semalam saya terima mesej
dari someone..pendek je mesejnya
....baju xsempat siap la...
xpayah baca panjang2, dah menitik air mata

pandang dalam laci gerobok, tgok pearl2 yg nk dijait kt baju
tambah laju dia menitik

senang je dia kata, carila yg ready made
uhuk2
saya bukan beli kain tu suka2
kain tu saya beli dr indonesia 
sbb nak kan sulaman2 n kerawang2 dia
cantik.unik.tersendiri
saya cuma nak jahitkan pearl kt baju tu bila dah siap

ok
duduk diam2
pergi sebelah tempat gantung baju
semunyik dr suami
ok..nangis puas2 sampai bengkak mata
masa tu suami tgh syok tengok olimpik
USAIN BOLT dr Jamaica kegilaan dia tgh lari 100m

lagi dok sorang2, lagi laju air mata ni menitik
mungkin saya xkeluar2 dr bilik
suami cari saya



terkejuttttt!!!!!
suami ingat saya merajuk sebab tak dapat beli air cendol
air cendol yg manis menawan tu
saya ada merengek nk cendol tu sbb tergoda dgn warna dia
masa tu kami jalan2 kt bazar ramadhan Paroi
bila suami kata tak boleh
saya diamkan je
paham..suami mahu saya&anak sihat

tidak sayang~
bila saya cerita,suami gelak
suami peluk saya kuat2
...nanti kita cari baju sulam juga eh...

ok
hati rasa terpujuk
trus bangun keluar bilik g dapur buat apa yg patut
sungguh, suami tahu cara nk pujuk saya
:)


*nekad nk amek kelas jahitan masa cuti sekolah yg menimbun tu*

Khamis, 2 Ogos 2012

cerita semalam

Reaksi: 
semalam g buat checkup kt KK Mambau
orang tak ramai, sampai2 terus dapat giliran
kebetulan yg check saya jiran sebelah rumah..Kak Ayu

waaa~kali ni suami temankan saya
gedik2 la g keje n balik keje suami amek
mcm best je bila x bawak kreta

masa checkup tu, dia nk dgr degupan jantung anak
seriussss!!masa dia letak alat ape ntah, saya dengar bunyi tu
laju..dup..dup..dup
tapi sekejap je sbb anak saya aktif dlm rahim
tak dapat nk detect pada satu2 tempat je
so, dia soh scan 4D  minggu akan datang kt swasta

pengalaman yang ckup indah bagi saya 
walaupun berat makin menurun pada angka anak dara
walaupun paras gula dlm darah tak menentu
walaupun badan lesu xtentu hala
bila dengar degupan jantung si comel kami, saya lupa semuanya
subahanAllah~
begitu besar rezeki Allah nak bagi

balik2 suami ajak g Jusco
sampai je sana
kami tgok2 dlu brg2 baby
comel2 je baju, sarung kaki, snow cap
TAPI
kami tak beli, sbb ade tempat lain yg kami akan serbu
saja nk cuci2 mata kan :)

balik2, suami dapat jeans, saya plak kasut yg cantik
tinggi dari kebiasaan :"
:)
terima kasih syang

**berkenan satu handbag tu, tapi suami kata TAK BOLEH**
agak2 kalau drive sendiri, beli senyap2 kira derhaka x