Isnin, 30 September 2013

oktober dtg lagi~

Reaksi: 
baru pas rembat kotak..muahahaha
lari..lari
tak ckup tgn den rembat ha
rembat budak soh tolong~
berani ko xnak tolong cikgu??

pas dpr 2o kotak, kakak kerani panggil bg lg 10 kotak
gedabak2..itu nk letak dlm kreta kul 2 nanti
waaa~cepatla pkul 2..nak baaaaaalik jumpa nopa manje

:)

okeh,senyum.tahun bebas jaga PMR&SPM
2 bulan la bergayut cik nopa maje tu ngan mama
baba dh janji :) mahu ke sana cuti skolah ni
harap2 menjadila..xsabar yu nk packing2 naik kapal terbang
nopa manje mesti suke kan~
moga Allah permudahkan..aminn~


senyum lagi.oktober sudah dtg


lagi beberapa minggu je cuti panjanggg~
fuh..fuh..fuh

nk deko.nk jait.nak ngempengkan nopa
suke.suke.suke

Ahad, 29 September 2013

nopa&mama

Reaksi: 
 Pejam celik..pejam celik kejap je anak dh besar
8 bulan dah pun
kejap bebeno

mcm xcaye pun ade
yela..nk jaga aufa ni mudah
die mmg bg kami ckup tido waktu malam
Cuma waktu siang tu xleh la nk tdo
sbb
aufa suka main mainan die
Jgnla diusik, kodokut nk kongsi


Tgok tu kalau die main..fokus ye fokus


Dh penat main, tido pulak
gitula gaya tido

cepatla pkul 2..mama nk jumpa nopa
ghinduuu

next year nk buat 2 sesi
yeay....seronokkkk
boleh spend byk masa ngan nopa


syurga duniaku : bab 1~lampu rumah

Reaksi: 
Gedik2 je nk update pasal lampu..kiki
Alang2 di tanye kan..
Ekceli kami bertiga puas meronda
Nasib suami ramai kawan, dapatla jugak senarai kedai yg boleh bg diskaun.

Pilih lmpu pun bgaduh tau kami berdua
Saya suka konsep mewah..mewah la sgt ko kan..nk lampu yg ade kristal2 bagai

Suami???

Dari jauh dh geleng2
Dia lebih suka konsep ringkas tp moden
Bincang2..alhamdulillah..kami berdua dh setuju
Dari lampu ala2 romantik sampaila ke dapur
Oh, dapur kami guna kabinet 4g, saya mintak yg guna cermin muka so lighting xpayah la nk terang2..biasa2 pun boley..huhu

Pasang pun dh siap.yg kami pilih kebanyakan save energy..mahal sedikit tapi xpelah..janji jimat karen!!

Lampu meja makan


Lampu tangga

Bilik anak2 guna downlight.lampu tido je beli yg bentuk katun2

Lampu hall..xdapat kristal berbijik2 tu guna lampu LED pun ok la syg

kate suami, susah nk sebis kalau yg kristal2 tu


Xsempat nk capture lampu balkoni atas
Laman umah
lampu master room
lampu ruang santai
ermm..lain kali yek

alang2 dh nampak kipas, 
kami decide guna jenis kDK untuk semua bilik dan hall
sebab? 
Dia tahan lama!!

Agak mahal dr kipas biasa tp xpela
janji puas ati kan


erm, ade yg tanya saya buat loan ke nk renovate umah

ermm

tidak!!
Ckupla dengan simpanan yg ada
sikit2 lama2 nampak hasil
:)

Next!!!! Langsir pulak

Isnin, 23 September 2013

baba nopa

Reaksi: 

Kite rasa dh seminggu  xjumpe awok

Isnin, 9 September 2013

masuk rumah baru ~ QnA haha

Reaksi: 
sebelum nk bukak cerita, mesti ada yg tertanya2
mcm awal tahun aritu nak masuk rumah kan??

ok
sebenarnye bukan senang mcm ABC nk masuk rumah baru
dah semangat gile2
tibe2 ade je yg xkena
ok.sabar..kena byk sabar
last2 alhamdulillah
ade byk sebab ALLAH tangguhkan niat kami aritu
syukur~ayukur alhamdulillah
sungguh ALLAH itu maha mengetahui apa yang ada di langit dan dibumi
insyaAllah oktober kami mula diami umah baru
hadiah hari lahir kata suami :))


nanti saya update ek pasal deko2 umah ni


*baru lepas gado laki bini sebab nk pilih langsir rumah*

Rabu, 4 September 2013

resepi buat duami

Reaksi: 
Bila suami call bgtahu xsihat,
Terus cari resepi nak bg die sihat
Ok
Senyum

Aufa, awak tolong mama masak ye
Sian baba


::kebahagiaanku::

Isnin, 2 September 2013

full house

Reaksi: 


tengok jadual


fuuuhhhh~penuh sampai ahad

isnin-ahad
hanya untuk disekolah saje

sbb sabtu, ade karnival ape ntah, so kne attend
yg ni maybe saya bwk nopa sbb anak saya sgt baik
:)

ahad,
ada jogathon
yng ni pun nk bawak nopa
sebab anak mama sgt baik
hehe

balik tu, baru nk jalan2 ngan suami
xkemana pun, meronda naik motor keliling taman
 makan2
seronok2 laki bini + anak

hurm, lepas suami yg sibuk
isteri pulak tambah sibuk

tapi nasib mama boleh bawak nopa
dah nama anak mama kan~





*pada yang mintak sya cerita pengurusan susu aufa, nanti yek*