Khamis, 31 Mei 2012

sekolah baru :)

Reaksi: 






SMK TBK
*sepakat hidup cemerlang*

insyaAllah kat sini saya akan bertapak

kalau dari umah sekarang 2-3 minit
kalau dari umah baru 10-15 minit tapi kalau ikut highway,
jarak dia mungkin 5 minit dgn tol RM1.20 pergi dan balik

sedikit info yang saya perolehi,
sekolah ni jenis sekolah wawasan
bersebelahan sekolah ni SK Wawasan tak silap saya


doakan saya di tempat baru ya
moga Allah mempermudahkan segalanya

*dah berangan dgn suami, nanti ada anak, kita hantar sebelah je la kan*
kalau awak g kursus, abg amek letak balai

muahaha..kuat veragan kan~


Rabu, 30 Mei 2012

bye2 SMKSS - last episode

Reaksi: 



tak sangka~terima kasih semuanya

3 tahun di sini, sentiasa ada 'ole2' untuk saya

terima kasih..terima kasih

 


dan tak sangka, tahun terakhir saya di sini, masih ada peluang dapat anugerah ni
 saya akan gunakan semuanya di tempat baru nanti..insyaAllah :')

alhamdulillah

Ahad, 27 Mei 2012

bye2 SMKSS part 2

Reaksi: 
terkedu!!!

ah..tak sangka ada seprais untuk kami berdua
tiba2 dijemput naik ke pentas

tup2 lepas drama guru2, dorang bukak lagu sedih
ahhhhh..sadisssss

dari mula bukak lagu, sampai habis lagu
saya dok nangis aje
sedihhh wooo~
saya n kak azri(pakai tudung coklat)

siap2 soh bg ucapan
masa kak azri, ok je 
saya?? hanya air mata
budak2??? senyap!!! sunyi sepi dewan


ala...
tak berpeluang nk membebel mcm selalu
so, saya nk ckap jugak kat sini



:terima kasih untuk semua kasih sayang yang diberikan kepada saya terutamanya ahli keluarga sesi petang, yang banyak berkongsi semua rasa..jujurnya, saya belum bersedia menghadapi perpisahan ini, doakan perjuangan saya di bumi negeri sembilan dipermudahkan ALLAH:

ex student saya yg skang di ting 4

:buat anak2 cikgu, cikgu halalkan semua ilmu yg cikgu berikan, doa cikgu sentiasa mengiringi langkah kamu,  moga satu hari menjadi insan yang menyenangkan orang lain:

:untuk anak2 2 Amanah, siapa pun 'ibu' kamu lepas ni, jaga tingkah laku, jaga pergaulan, jaga kata2, kamu tetap yg terbaik dalam hati cikgu:

sememeh sbb kuat nangis :'(

mesti tertanya kan??kalau tak sedia kenapa mintak tukar??

"..posisi yang terbaik untuk seorang steri adalah di sisi seorang suami.."
dan
ini mungkin rezeki anak kami nk membesar depan mata mama&baba


to be cont agaaaain~

Jumaat, 25 Mei 2012

Bye2 SMKSS part 1

Reaksi: 
wif jiran meja saya kak nazlah syg

susah nak lepaskan kasih sayang mereka
terima kasih ALLAH kerana 3 tahun pinjamkan mereka kepada saya 

 

Rabu, 23 Mei 2012

detik demi detik

Reaksi: 
saya takde morning sickness
ehhh..siap eksen ckap ok je ~

rupa2nya
evening sickness yg datang
perasan aritu sejak balik dr JB
muntah.loya.angin.meyak-menyak.

tapi takpe..dia tak menjejaskan kerja saya
alhamdulillah
xperlu mc,CRK, EL atau apa saja
saya masih boleh mengajar mcm biasa
terima kasih ALLAH
cuma bila masuk waktu maghrib, badan mula meragam



anak mama&baba..semoga kamu sihat di dlm rahim mama :)
insyaAllah

Selasa, 22 Mei 2012

untuk anak mama katanya

Reaksi: 
sumber cik goggle

bukan untuk saya katanya
tapi untuk sikecil dalam rahim saya ni
:)

terima kasih kak wan
ole2 dr mekah
nk bg anak mama wangi selalu

kenapa kasturi??
kenapa x anna sui, dunhill atau apa saja

nak tahu sila goggle :)
carilah kelebihan wangian kasturi

penghijrahanku

Reaksi: 



alhamdulillah

ramai yang tanya..ko pakai kabel ape?

hihi
saya&suami hanya buat solat hajat
saya guna kabel ALLAH

saya hanya minta pertolongan dari ALLAH
bukan nak riak atau sombong
tapi itulah tempat sebaik-baiknya kita mengadu&berharap

xpercaya??
cubalah~

walaupun jauh disudut hati terselit rasa duka
tapi saya percaya
untuk jadi seseorang yang lebih baik
penghijrahan itu perlu :)
insyaAllah

Rabu, 16 Mei 2012

3 peristiwa dalam satu tarikh :)

Reaksi: 
16 Mei (3 tahun lepas)
1st time jumpa my Mr demok :p

  banyak2 tempat, dalam hutan jugak kami jumpa


16 Mei (8 Bulan lepas)
saya jadi Mrs demok

dah 8 bulan rupanya kami jadi suami isteri :)

16 Mei (tahun semasa)
Hari Guru
hari yang dikhaskan kepada warga pendidik

so, saya nk amek kesempatan, 

pada SUAMI : guru yang dikasihi di dalam hidup 
pada MAK&ABAH : guru terbaik sepanjang hayat
pada BEKAS GURU : guru berjasa sepanjang hayat
pada Rakan2 : guru seperjuangan seia sekata
pada PENGALAMAN : guru berharga dalam sejuta

selamat hari guru :)
semoga tak pernah jemu terus mendidik
dan buat semua yang telah berjasa kepada saya,

terima kasih kerana telah meMANUSIAkan saya

terasa nk menitik air mata bila tgok pemberi hadiah ni
~ikhlas~

terima kasih Hsien Keen, kamu membuktikan wang bukan segalanya

Isnin, 14 Mei 2012

weekend yang sungguh comel :)

Reaksi: 
the cute weekend for us..salah satu antaranya :p
demok dan molat
(Mydin Ayer Keroh)


 serata ceruk mencari akhirnya jumpa kat Paya Jaras

secreto cake for MIL
masa ni yg ada Cik Jah.Cik Am.Cik Jai
(Sg. Buloh)

tak sabar pulak nk tunggu next week
longgg journey okeh
SEREMBAN --> TG LANGSAT

Jumaat, 11 Mei 2012

mak~

Reaksi: 
esok!!!
yeay..boleh jumpa mak
insyaAllah
kumpul ramai2 kt umah abg saya..Bukit Katil
nk tunjuk rumah katenye
puihh~saiko nk soh dtg awal la tu


nk jumpa mak
nak soh mak pegang perut
cakap ngan baby

tersentuh bila mak kata
"hari2 mak doakan ko"

:(

rindu mak..rindu abah
rindu suami juga
terasa hampir 2 minggu tak balik seremban
T_T

seminggu sebelum jadi bini org


UAI kate, kalau kita amalkan surah al-kahf akan terselamat daripada fitnah Dajjal
kalau xmampu juga, ckup sekadar membaca pembuka dan penutup surah tapi eloknya baik kita habiskan :)

Sabtu, 5 Mei 2012

langsir

Reaksi: 



sayang!!jom g Nilai 1

acik.ecah.ibu&murtabak

Reaksi: 
Cerita 1 : Murtabak

Suami : Sayang, abg nk makan MURTABAK ni kt Pekan..beso gile
Isteri : #diam# sedap ke bang (nada suara dh lain)

mungkin suami perasan perubahan nada suara

suami : eh, xsedap la yang..betul
isteri : abg dh makan ke
suami : belum..baru ode~ (sah!tak reti nk menipu)


 malam tu saya msg kawan2,tanya mana yg sedap kalau nk mkn murtabak.

orang 1 : Puchong Perdana
orang 2 : Shah Alam
orang 3 : Kg Pandan
orang 4 : JB <---- ok..ini tidak membantu tau
orang 5 : mamak stall <----- ok, membantu tp ehem2..kelu lidahku

last2, kawan saya kata ada kt UNITEN...waaaahhh!sgt dekat ok dengan tempat keje
dah pegi??? belom (jgn berangan la nk pegi sorang)

dan lagi sengal, saya ada lalu area UNITEN sbb g hantar kawan saya kt KLIUC
lalu kembang2 hidung je sebab??nk tunggu suami yg belikan~
ooooyeeeeahhhhhh...baru je msg tadi, die dah sampai kt Seremban dan esok akan ke sini tengahari

maafkan daku ye suamiku
bukan nk menyusahkan tetapi insan seni yang berkongsi jasad teringin kot

yeeeaaa..sila tepuk tangan ramai2..esok akan lunch murtabak osem!




Cerita 2 : abg ngahku & kawen


memandangkan suami saya kt Pahang, saya berlibur la ngan kakak hujung minggu ni
tepon sana sini, so, decide cari barang kawen abg
ala..majlis sambut menantu je pon
pelamin ::kami adik beradik la DIY kan
kiki..sentuhan kasih sayang tau


masuk kt pusat kawen, terasa mcm nk kawen lagi
rindu nk sibuk2,
rindu nk kelam kabut
rindu nk tertonggeng tergolek depan kedai lagi (sila diamkan ye..rahsia)
tapi cuba teka suami kata apa bila saya tepon? (xmo bgtahu..jawapannya tak menyebelahi saya)

hasilnya, kami beli goodies bag, bunga kendarat mak, lantana kale pink, bunga rotan n jajan
itupun rasa dh semput
perut dh menggelegak minta isi walaupun dah diisi

souvenir ni kakak beli masa dia kursus kt Jakarta
ko kusus ke soping kak?
kelasss ko bang ngah!
 
baliknya, p hanta baju raya kt Puncak Jalil
yeee..siap pesan kt kakak tu "akak, besarkan ye bajunya nanti"
siapnya bulan puasa nanti insyaAllah :)

Jumaat, 4 Mei 2012

suratan&kebetulan

Reaksi: 
ni Diari saya bagi bulan Mei~


16 Mei
sambutan hari guru edisi majlis rasmi
opkos la saya yg bersuara lunak merdu kena jd MC
yeeee..baju lip lap lip lap dah beli
merelip la kt depan tu

 17 Mei
anak2 start pekse pertengahan tahun

18.19.20 Mei
Tarikh ni abg saya kawen..ape2 saja event, saya cancel
opkos la kan darah daging sendiri
mereka adalah harta saya

25 Mei
sambutan hari guru edisi tak formal
saya? sekali lagi jd floor manager..huihhh~

25.26.27 Mei
hujung minggu yg sangat buat saya basah ketiak
dup dap dup dap bukan sbb berdebar
tapi stressss pikir itu&ini

1. Orang 'itu' kawen : Batu Pahat

2. bFF saya kawen time ni jugak : Pasir Gudang

3. Kem Pemantapan Solat - Hulu Langat batu 16

4. Konvensyen Super parent : teringin nk g sbb ada Ustaz Azhar Idrus : PICC :

5. My SIL tunang ~ : Sg Buloh :


see!!5 event yg sangat penting dlm hidup saya berlaku dlm 3 hari yg sama.ok, saya nk bahagi2 cerita dulu

1.  Entri sebelum ni saya ade cakap :someone getting married very soon: yes! dia berkahwin juga tapi saya tahu dalam hatinya dia belum maafkan saya sepenuhnya. mcm ketika zaman itu juga, kalau i kawen org JB, u tahukan maksudnya? menggigil2 bila bukak FB rakan, kad kawen jelas alamatnya BATU PAHAT.

tapi xpelah..saya tahu Allah Maha Mengetahui..sesuatu tidak akan berlaku tanpa keizinanNya

btw, tahniah :)

2.  Huda nikah n sanding dalam minggu ni..dia bukan dlm kategori sahabat tp dh mcm part of my family..mmg dh plan lama..apa2 saja event, saya tolak sbb nk balik JB waktu ni

tapi sebaliknya, saya hanya merancang~

3. Masa ni saya kena bawak budak..yee~ni salah satu jalan untuk berdakwah..pejam mata untuk lepaskan walaupun hakikatnya saya sgt2 nk join..pejam mata..pejam mata..dan nasib baik kawan saya nk cover untuk saya..terima kasih kawan :)

4. KSP : ramai panel yg dijemput sgt2 saya admire..saya ikuti videonya, bukunya, tulisannya..bila tiba harinya yeee..pejam mata..pejam mata

5. adik suami saya yg bongsu..juga part of my family..tak boleh nk kata tidak


saya tak tahu mcmana dah nk lari
saya doa.saya istikharah.saya buat hajat
moga Allah beri yg terbaik dalam keputusan saya
tapi sampai harini, hati saya belum diberi ketetapan


kalaula boleh, saya xnk kecikan ati sapa2
saya nk gembirakan sesiapa saja
tak nak sape2 terasa hati~
tapi berbaloikah?
suami yg pada dia Syurga saya, saya buat dia kecil hati?

Ya Allah, berila hambaMu ini petunjuk..janganlah dibolak-balik hati ini
Saya tahu, saya pasti, sesuatu yang berlaku bukan secara sia2..Wallahu'alam~

Khamis, 3 Mei 2012

mari berkebun!

Reaksi: 
 jom menanam sayur!
love our earth!!

tetiba..semangatt kannn~

memula saya plan xmo menamam memandangkan keadaan yang tak berapa mengizinkan
tapi
bila pikir ini tanggungjawab saya
so..i say YES!

walaupun pada mulanya agak fobia
saya bleeding bila buat batas kt sini

tapi, saya gagahkan juga
bile keadaan agak terkawal, saya buat balik kerja2 amali

alhamdulillah..Allah perkenankan doa saya
mudah..walaupun budak bandar, mereka boleh sebenarnya



Batas Delima : Jun Jet&Way Hong
dorang kena tanam kangkung
 

ni batas Zamrud : Aisywarya, Rafiah n Saraswaty
masa ni saya kata : tak boleh guna cangkul!! sbb letak sepah2
dorang ni tanam kacang panjang renek
amek kau guna tangan buat lubang

ossseeem kan~ batas dorang kemas :)
ni Batas Topaz : Hana, Faris n Aimin
dorang plak tanam bayam hijau

ada lagi beberapa batas saya tak sempat amek
keseluruhan, saya sangat puas hati!!!
:)


#someone getting married very soon, btw congrate#
itupun terpandang fb rakan..agagagagagaga

Rabu, 2 Mei 2012

6 minggu

Reaksi: 


ini perkembangan masa usia 6 minggu

insyaAllah, anak baba&mama mcmni juga :)
next week saya kena g scan sbb aritu saya ade bleeding yg agak heavy
ok syg, mama janji xmo buat keje lasak lg k 

~Ya Allah, jadikanlah keturunan kami keturunan yang mendirikan solat~

amin

Selasa, 1 Mei 2012

imbas..jangan tak imbas

Reaksi: 

belek gambo kawen
suke sgt tgok yang ni
:)

 ini juga

waaahhh..cepatnya masa berlalu