Ahad, 19 Jun 2016

kisah 35w+++

Reaksi: 
Ramadan kali  ni

alhamdulillah..walaupun agak sarat (ni 1st time puasa dh hampir 9 bulan)
walaupun selalu buat drama indraloka
walaupun asyikla terbaring
baba sgt memahami

yela..yg sebelum2 ni kalau time puasa masing2 kecil lg
paling beso pun dlm 20minggu
tapi adik AZ dh besau..hampir 36 minggu
mahunya xlembik mama di buatnya

tapi baba sgt mainkan peranan yg penting
baba siapkan sahur
baba kejut sahur
baba kemaskan dapur
baba mandikan anak2
baba masak untuk juadah berbuka
baba siapkan meja makan
mama?tgok aje..baba pun xbg mama lasak2 takut xlarat
hahaha...die xtau mama drama lebih agaknya

alhamdulilllah..alhamdulillah
mudah perjalanan puasa kali ni
baba pun xdihantar untuk kursus di mana2 macam sebelum ni
alhamdulillah..lega
Ya Allah, kau berikanlah dan ganjarkanlah pahala yang berlipat ganda buat suami ku Ya Allah

anak2 pun macam memahami...dia akan cari baba dulu baru mama :)
kalau suap anak makan..mmg kerja baba
kalau mandikan anak, mmg kerja baba
cuma kalau masing2 nk tdo akan cari mama la..nak ngempeng kan 

masa amna dulu, bila mama dh hujung2 bulan, mama demam
tapi kali ni lain macam sikit
mama kerap kembung malam
ntah, maybe puasa kot sbb asid dlm perut 

so, mama consume minyak kelapa dara..minum sekali sehari
mama minum lepas berbuka
bangun pg mmg lawas la sbb salah satunya dia untuk buang toksik badan
dan paling ketara kurangkan lesu2 badan..alhamdulillah serasi la nampaknya
kalau boleh, mmg elak makan ubat bagai..saya lebih nak yg natural
rupanya, baba dh amek awal minyak kelapa ni sbg makanan tambahan..patutla baba sihat
dan dlm tempoh saya makan minyak kelapa ni, alhamdulillah ada perubahan

daaaan sebenarnya minyak kelapa dara ni ada dlm set berpantang saya
alang alang kan...mmg mudahla set ni..dan jd xsabar pulak nk guna sbb dia wangiiii..harum...

lepas guna mama akan review satu2 ok
sebenarnya xsabar nk guna tungku herba dia..sedapnya bau
dan xsabar nk makan jamu..nk kasi kurus semula..haha

so kwn2, mana yg fening2 nk guna set berpantang tu
mehla try spa&ma..saya promote sbb saya suka set ni..nmpak mudah&jimatkan masa