Ahad, 19 Jun 2016

Menu Berbuka 2016

Reaksi: 
minggu pertama kami, xde apa yg nak diceritakan sgt tang makanan berbuka
sebab? mak mertua yg masak..mama tgok aje..hahahahaha
so, xboleh la nk claim masakan sendiri
tapi tu 4 hari saja

baliknya, maka puasla kami mencari resepi2 yg memikat hati dan yang paling penting menu yg sihat dan mudah nk disediakan

kalau baba kerja siang, mmg mama yg kena masak
lauk simple2 aje dan xpedas sbb kami bertiga xsuka pedas
tapi bila baba off/kerja malam, mmg baba jd ketua chef..mama pembantu ajo

paling best, kami buat nasi daging versi n9
kalau nak tahu, nasik daging ni popular kt utara
tapi kami negeri sembilankan dia dan..taaadaaaa

dan air pulak saya prefer air laicikang..hehe lebih puas ati tau
puas sevey getah anggur..last2 jumpo eh kt mydin mall

isi laicikang kami spesel..byk bahan dan kos die sikit je..hehe


ni dia..belum masak lagi..tgh tanak atas dapo

ni la ghupo gotah anggur..mama beli byk so next time nk guna buat air katira pulak

harini, mama buka sorang2 je
buka dgn budak tak puasa..haha
sebab baba balik kg..ade urusan yg perlu dilaksanakan untuk mak pak dia
so, mama kebiasaan buat air milo suam n mkn roti dahulu
pas solat baru makan berat
sorang2 kan..xcerewet
anak pun sama
tapi janganla ade baba die, mmg semuanya ngada2 termasukla mama..haha