Khamis, 8 Julai 2010

nangka oooo nangka

Reaksi: 
petang tadi..dalam jam 3.15pm
saya didatangi pelajar tingkatan 1 di dalam bengkel
dia agak rapat dengan saya
kadang2 dia bawakan saya makanan :)

cikgu, tanye sket leh x??
saya senyum~ape die cyg?
ni ha, kalau nak pakai suar camni ok x mase g jalan tar nanti?
saya ajak die temankan saya nak beli sedikit lg persiapan :)
saya diamkan dulu..pandang pada pakaiannya
berfikir macamana nak bg dia paham supaya tak kecikan hatinya~
dan bila nak cerita tentang halal, haram
mungkin dia masih belum jelas
~
~
~
saya nak free hair leh x cikgu?
saya diamkan juga~kepala tengah ligat berfikir

okeh~
kamu tahu x kenapa ada sarung nangka?
sebab nak elak buah 2 busuk cikgu! dia tersenyum mungkin bangga dengan jawapannya
awak tengok sarung nangka 2 lawa x?
x! sebab nampak ketat..nampak bijik2 kat kulit nangka
saya senyum
suar yang awk nak pakai ni cmane?
dia diam...dah terkena batang hidung barangkali
saya tak kisah awak nak pakai ape
tp fikir la~elok ke x kalau itu pilihan awk
pada awk mmg cantik, rock, moden
tapi nak tunjuk kat sape kaki2 awk yg cantik 2??
barang yg elok, selalunya org simpan tau..xtunjuk2
sama macam kaki awk 2..termasuk rambut :)

dia pandang saya..terkeseng2 ngan kawan dia
cikgu, nak rehat dulu ek
saya pandang dia~awk jangan kecik hati ya
saya cakap ape yg kamu mahu tahu

ops~
bukan nak kata saya ni baik
bukan nak kata saya ni tak pernah buat dosa
tapi
bila saya sudah berkerja ngan title ini,
tanggungjawab saya berat~sangat berat
saya perlu perbaiki diri sebelum perbaiki anak2
kerap kali berfikir
kadang2 saya kena berfikir~takut2 jawapan saya mengecilkan hati
bimbang mereka jauh hati
saya berfikir..apa cara untuk komunikasi yg lebih berkesan
supaya perkara baik dapat dikongsi sama2

saya masih belum cukup baik