Selasa, 1 September 2009

ramadhan kali ini

Reaksi: 
"..........ku mengharapkan ramadhan
kali ini penuh makna
agar dapat kulalui dengan sempurna......."

*destinasi wajib kami*

ish, lama bebeno rasanye tak update blog ni...(saje je nk bgtau yang saya ni sibuk..hikhik) banyak story hot yang nak dikongsi tapi memandangkan bulan ni bulan mulia xde la gosip2 hangat yang hot tapi ader la sket cite2 teladan...hehehe

ramadhan kali ni saya dapat berpuasa sepenuhnya di rumah mak...ohhhh...bahagianya rasa..apa saja yang saya mahu mesti ada dan paling penting perut saya ni dapat diisi dengan makanan dari air tangan mak...huish sedapnyer~..(tak heran la berat saya dah 50++++kg)

ramadhan kali ni saya dapat tengok tv dari selepas sahur sampailah nak ke buka puasa..huray..dan cite kesukaan saya adalah cinta fitri..pas je terawikh kat masjid saya nak je jadi orang pertama yang angkat kaki untuk balik umah..tapi oleh kerana saya ni agak pemalu dan sopan santun orangnya...saya join skali rombongan nenek-nenek dok santai kat belakang dan pulang bersama2..(bila lagi kan nak rasa suasana cmni)..dalam perjalanan pulang kerumah bersama rombongan tadi hati saya dirobek2 nak sampai awal sebab tak nak miss cite 2..oleh kerana rumah saya paling hujung, saya orang yang bertanggungjawab menghantar nenek2 selamat tiba di rumah...gile ahh...lepas je turn wak suti masuk rumah, saya angkat kain telekung berlari naik bukit semata2 nak dok depan tv dan pengang remote tv..hihihi...pastu buka chanel ScTV...huh???owh, ni siaran tv dari indonesia...org2 johor je yg dapat...bertuah kan jadi org johor??...

ramadhan kali ni juga saya sambut dengan title aunti..hihihi..seronok gak ader anak buah..tukang kejut kami sekeluarga bersahur..bila malas nak tolong mak masak, saya mesti pura2 dukung arissa kehulu hilir kadang2 2 saya sengaja buat dia menangis..hehehe...mintak maaf ye mak...

ramadhan kali ni juga wat saya teringatkan sesuatu dan seseorang...seseorang???tak jugak...sekelompok sebenarnya...sesuatu yang wajib kami buat dan tempat wajib yang kami kunjungi adalah di masjid putrajaya bersama bekalan yang kami bawa adalah nasi lemak pakcik jamal...owh...saya sangat rindukan suasana itu...hukhuk..dalam hari ke 20-25 puasa mesti saya orang yang paling sibuk menguruskan rombongan ke putrajaya..last2 4 tahun saya berbuka di sana, 4 kali la saya dan mai menaiki motor tetapi kawan yang lain seronok naik kereta...payah nyer jadi orang yang boleh bawak moto ni...lebih2 lagik farhana yang sengaja melambai2 tangan..konon eksyen nek kete dan dok kat sit depan..dorang tak tahu gaknye saya dan mai bahagia nek moto sebab boleh merempit dengan budak2 lelaki kosmet saya terutamanya shaimi dan awi...~pastu ble waktu berbuka kami mesti berebut2 cop makanan...hurm...rindunya nak solat sama2 dan pastu main permainan budak tadika...nampaknya kali ni dah takde suasana itu..T___T saya tetap bersyukur kerana Allah beri saya kesempatan untuk merasai suasana itu..walaupun sekejap tapi pada saya itu sudah sangat indah untuk saya simpan... =)

*kongsi2 makanan*

*rindu benar waktu2 begini*

*men tenung2..sape kelip mata dia kalah*

**saya tetap dapat berbuka di putrajaya...tapi kali ini dengan orang yang berbeza~syukurlah masih ada kesempatan