Sabtu, 15 Mei 2010

::kini kau tahu:edisi imbas kembali::

Reaksi: 
ni bukan kisah saya sudah jadi cikgu
tapi kisah saya dan guru-guru saya

jom flash back zaman kiut miut dulu...zasssss~

mase f1:
zaman dahulu kala ni, saya biasa2 jek
masih skema..pakaian pun ikut standart
kelas 1KP1 (kelas pertama tau)
xsuka buat bising
dok diam2 kat blakang
masa ni jadi kawan baik ngan LINDA (bkan linda mat topo)
yang lain xmasuk campur sgt~
pastu suke bebeno bg cerita2 hantu kat SHIBA n WARDAH
teringat sgt2 kat cikgu RASHIDAH...(garang wooo..buku penah kena lempar sebab xsiap keje math die)
dari jauh bile nampak die, mesti nak angkat kain lariiiiii!!!!

mase f2:
zaman ni agak keanakremajaan skit
dah pandai bawak cermin g skolah
dah pandai bwak bedak mase 2 pakai bedak yang 4 segi gambo pompuan jepun..sweet jek
alasan nk pakai pas solat zohor n asar
mase ni klik dah ramai
SHIBA.HUDA.JAH.AREDA. ++++
mulut sangat becok
tapi skema la jugak
bile dah final exam, dok meniru satu kelas
bile kena tangkap~~~haaaa..padan muka
cikgu JAMIAAH..ingat lagik kat form teacher ni =)
pening gaknyer layan karenah kami

mase f3 :
dah otai sket
masih di kelas 3KP1(1st tau)
pakai kain skolah agak senteng
tp masih tutup kaki lagik
tudung dah ala2 siti nurhaliza
saya pelopor tudung siti yng singkat 2 rupenye
baju pon senteng(slalu kne marah ngan mak)
stokin belang2
kasut mesti putih
pas 2 selalu kuar skolah ngan linda (ponteng secara rasmi ye...ikut pagar depan)
sbb nk g masai..beli jam..g mkan megi..mcm2 lagik la
bile tusyen kg
dok tido sampai leleh air liur
sempat men cuit2 tiang
sempat sorokkan moto asrul aswad
sempat makan dalam bengkel
sempat lari dari makmal ke kelas sebab nk cop no 1 sampai kelas pastu kawan2 kena kentut..caiiit~
sempat gelak2 kan org kuat2
sempat panjat pagar blakang blok E
dan
mase ni rase 3KP1 bising sebab ade kami
budak2 lelaki pun selalu kena jerit..sangat kesian kan
ekekekeke...otai kelas tau..ampun cikgu RUBIAH (guru kelas kami yg best)

mase f4:
dapat kelas 4 sains 2 (padan muka,, mase PMR jawab main2)
group dah pecah..tp still same2 ngan linda (BFF ok)
dalam kelas fizik slalu rosakkan meja..men terminator...eh termometer
sampai kena warning ngan cikgu..kelas kimia pun same, penah letopkan tabung uji
gado2 sal politik sekolah?? ngan FAISAL sebab bapak die ni polis
pastu kelas biologi ngan cikgu ZUBAIDAH..(skang dah jd PK KOKO)
selalu gak la jeling2 die..bulat2 kan mata kat dia..
die garang tp best=)
mase math tambahan selalu curik2 tgok jawapan lai loi sing
mase 2 cikgunye cikgu LIM CHOR LAN=) sweet jek~

masa f5:
tersangat otai
nakal..bising..becok
ingat lagik kat cikgu AHMAD SAIFUL
our math mod teacher
sampai die kenal sape kami..
mase ni geng2 ngan yuszana, nurul huda..(linda masih ada)
ahahaha..selalu makan dalam kelas
join nyanyian lagu patriotik skolah
join nasyid
g pertandingan rekacipta sempat lagik ngorat dak majidie...nizam namanya
bile dh nak dekat SPM
baru slow
tunjuk baik..nak exam nyer pasal~

mase f6:
mase ni saya dah paling senior la konon
7 tahun kat sekolah yg sama
SMK DATO PENGGAWA TIMUR
pegang jawatan naib presiden PERTINA
kecoh gak la~
paling syioook bile join dikir barat..jadi tukang karut
ekekeke...habis mengarut2 dibuatnyer
teringat kat cikgu NORDILAILA ROSLAN
our economi teacher..kalo die takde, saye take over kelas
ajar budak2 kelas ekonomi sebab saya suke gile2 tahap gaban kat subjek ni
haaa~~terkebil2 imran n jaizan
dari situ la mulanya saya minat nak jadi cikgu..cik ghuuuu okeh


Buat semua insan yang pernah mengajar saya..SELAMAT HARI GURU..jasa, pengorbanan, penat lelah kamu rasanya tak terbalas sehingga kini.. terima kasih CIKGU
..
..
xde gambo untuk entri kali ini kerana terlalu rindu mengenangkan kenangan2 lama

..
..
saya RINDU pada uniform sekolah saya
T_________________T