Khamis, 5 Mei 2016

Akhirnya ku pilih dia

Reaksi: 

sebelum ni mama gunakan brand madela
tu pun kebetulan dpt harga murah sbb kwn duduk kt ostrolia

tapi jenis single la
memandangkan dh masuk anak ke3, baba bg mama pilihan untuk tukar breastpump
dari yang single ke double bagi menjimatkan masa

rutin mengepam

seawal subuh hari -> untuk bekalkan yg fresh
dlm pkul 9am -> 1st time pump di tempat kerja
dlm watu zohor -> 2nd time kt tempat kerja
kt rumah hanya sekali saje kalau sempat
sebelum tido akan ade sekali lagi sesi

see? banyak dan padat waktu pump saya
konon2, baba kesian la bila mama amek masa yg lama..padahal die xlarat nk jge anak..kikiki./ so kami decide nk cari double pump

memula opkosla mengidam mengada2 nk madela fs
tapi mcm kesian je baba kne menabung awal, padahal boleh tarik bajet ke tempat lain
so, langkah penjimatan saya puas sevey pump brand yang lain. antaranya 

1. autumz
2. malish
3.spectra
4.rumble tuff - hampir nk beli sbb kakak guna tp agak berat nk diusung ke sana sini
5. lacte 

puas tanya, baca dan cuba sendiri, akhirnya saya berpuas ati dgn lacte duet ni. sangat lembut berbanding madela swing yg saya guna dulu. dh joodoh kami. maka bermula lah pencarian stokis yg jual pada harga berbaloi. nak dipendekan cerita, agaknya rezeki adik baby, terjumpa satu page yg buat offer hari guru..wowowowowowowo so, cepat2 grab. paling murah antara yg mama jumpa. alhamdulillah~

maka, lengkapla set untuk adik baby
~~jamu pantang
~~breastpump

dan yang dalam senarai pembelian kami yang belum terjumpa adalah bidan mengurut..haha~

lepas guna nanti mama buat review okey.